nlc.hu
Utazás

A repülőn halt meg egy híres nőgyógyász

Férje mellett elaludt a repülőn, majd nem ébredt fel többet a híres nőgyógyász

Az Egyesült Királyság egyik híres nőgyógyásza éppen Nizzába tartott férjével nyaralni, amikor a Franciaországba tartó British Airways fedélzetén elaludtak. Férje a leszálláskor próbálta felkelteni feleségét, de hiába.

Linda Cardozo az Egyesült Királyság egyik vezető nőgyógyásza, továbbá a londoni King’s College Hospital uroginekológia professzora volt. A híres nőgyógyász tragikus módon hunyt el múlt hét csütörtökön a British Airways egyik járatán.

A British Airways Airbus típusú repülőgépe megközelíti a lisszaboni repteret

A repülőn halt meg egy híres nőgyógyász (Fotó: Depositphotos.com)

Linda Cardozo mindössze egy héttel a 79. születésnapja után úgy döntött, hogy férjével Londonból Nizzába utaznak a kikapcsolódás reményében, azonban az utazás hamar tragédiába torkollott. 

A családja elmondása szerint a halála előtti hónapokban már voltak egészségügyi problémái, azonban Cardozo professzor állapota jelentősen javult. Ezt alátámasztotta az is, miszerint az utazás előtt két héttel még egy esküvőn „bulizott”. A családja a Times-nak azt is elárulta, hogy a professzor úgy tervezte, a jól megérdemelt szabadsága után mértékkel ugyan, de visszatér dolgozni.

Férje mellett elaludt a repülőn, majd nem ébredt fel többet

Már önmagában is mérhetetlen fájdalmat tud okozni, ha értesülünk az egyik családtagunk/szerettünk haláláról, azonban végignézni, vagy adott esetben jelen lenni, de nem észrevenni, még ennél is nagyobb traumát okozhat. Ez utóbbi történt Cardozo professzor férjével Stuart Hutchesonnal is, aki végig felesége mellett volt, amikor a tragédia bekövetkezett.

A házaspár elaludt a Franciaországba tartó járaton, azonban csak az egyikük ébredt fel, amikor a repülőgép leszállt.

A BA 348-as hívójelű repülőhöz azonnal kihívták a mentőket, azonban az orvosok minden igyekezete ellenére sem tudták megmenteni a nő életét. A család nyilatkozatában azt is elmondta, hogy a legtöbb utas már elhagyta a repülőgépet, amikor kiderült, hogy az ismert professzor meghalt. A közleményben hozzátartozói úgy fogalmaztak, hogy egy olyan embernek, aki rendkívül szeretett élni és félt a saját nyugdíjazásától, annak ez egy méltó befejezés lehet. 

Úgy gondoljuk nagyon örülne, ha tudná, hogy még a halála is nemzetközi rendőrségi esemény volt. Hihetetlenül hálásak vagyunk a British Airways személyzetének és a repülőtéri ügyelet vezetőjének a professzionizmusért

– mondták. 

A British Airways szóvivője az alábbiakat osztotta meg a történtekkel kapcsolatban a Daily Mail-nek

„Sajnos egy ügyfelünk meghalt a London Heathrow-ról Nizzába tartó járaton. Együttérzünk az utas családjával ebben a nehéz időszakban.” 

Cardozo professzor 2014-ben OBE minősítést kapott az uroginekológiával és a nők egészségével kapcsolatos szolgáltatásaiért, valamint életműdíjat kapott a Nemzetközi Kontinencia Társaságtól és a Brit Uroginekológiai Társaságtól. Elnöke volt a Nemzetközi Uroginekológiai Szövetségnek, az Európai Uroginekológiai Szövetségnek, a Női Egészségügyi Okleveles Fizioterapeuták Szövetségének is. 

Linda 44 évig dolgozott a King’s College-nél, és igazi úttörő volt az uroginekológia területén

– nyilatkozta a kórház tisztifőorvosa. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top