A karácsonyi reggelik királya: tojáslikőrös bundás kenyér

nlc | 2016. December 13.
Olyan karácsonyi reggelit mutatunk nektek, ami 10 perc alatt elkészíthető és minden felnőtt imádni fogja.

Karácsonykor szinte minden családban előkerül a (lehetőleg házi készítésű) tojáslikőr, de ezt az italt nem csak a stampedliből fogyaszthatjuk, készülhetnek belőle különleges édességek, például könnyed tojáslikőrös pohárkrém, vagy mennyei, duplán tojáslikőrös keksz is. Vagy akár reggeli is: az alábbi isteni, édes bundás kenyér nekünk kicsit rendhagyónak tűnhet – hiszen a többnyire a sós változathoz vagyunk szokva –, de megéri kipróbálni. Édes, mámoros, szinte olyan, mint egy sütemény, csakhogy ezt tényleg pillanatok alatt össze lehet rakni!

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, egy kisebb tepsit vajazzunk ki alaposan!

2. A kenyeret szeleteljük vékonyabb szeletekre, és rakjuk le a kivajazott tepsibe!

3. Keverjük össze a tojásokat, a tojáslikőrt és a fűszereket egy kisebb tálban! A keveréket csorgassuk rá a kenyérszeletekre úgy, hogy alaposan befedje az összeset.

4. 25-30 perc alatt süssük aranybarnára a kenyereket, majd még melegen egy kis juharsziruppal nyakon öntve tálaljuk!

PureWow

Exit mobile version