Gyors menü karácsonyra

Nők Lapja Konyha | 2013. December 03.
A karácsonyi hajtásban is lesz idő elkészíteni ezt a menüt. Ráadásul miközben a csirke sül a fát is feldíszíthetjük. 3 gyors recept.
Gyors menü karácsonyra

Bazsalikomos sajtleves

Hozzávalók 2 személyre:

A szárított bazsalikommal együtt forraljuk fel a húslevest, sózzuk, borsozzuk, majd gyöngyözve főzzük 10 percet. A krémsajtot keverjük el a tejföllel és a tojássárgájával. Vegyük le a levest a tűzről, keverjünk a tojásos tejfölhöz kevés meleg levest, majd öntsük az egészet a leveshez. Tálaláskor keverjük el benne a reszelt füstölt sajtot és aprított friss bazsalikomot.

 

Omlós csirke rozmaringos citromszósszal és citromos krumplival

Hozzávalók:

A csirkét mossuk meg, töröljük szárazra. Sózzuk, borsozzuk a bőrét, kenjük meg olívaolajjal. Tegyük egy nagy tűzálló tálba, öntsük alá a bort, alufóliával lefedve süssük 180 °C-on egy órán át. A hámozott krumplit vágjuk hasábokra, tegyük egy tálba, sózzuk, facsarjuk rá fél citrom levét, locsoljunk rá 3 evőkanál olívaolajat. Keverjük el. Tegyük a félig sült csirke köré a negyedelt citrommal együtt, ismét fedjük le a fóliával. Süssük újabb 1 órát 180 °C-on, majd vegyük le a fóliát, és pirítsuk ropogósra a csirkét 250 °C-on. Közben készítsük el a mártást: olvasszuk fel a vajat az aprított rozmaringgal, adjuk hozzá a lisztet, futtassuk meg. Folytonos kevergetés mellett öntsük fel a húslevessel és a tejszínnel. Takarékon sűrítsük be a mártást, facsarjunk hozzá ízlés szerint citromlevet, sózzuk, borsozzuk.

Fahéjas-körtés forralt bor

Hozzávalók 2 adaghoz:

A körtét kockázzuk fel apróra. Keverjük el a bort a vízzel, a fahéjjal és a körtével. Kezdjük el melegíteni, főzzük, míg a körte megpuhul (kb. 10 perc), közben adjuk hozzá a citrom levét és ízlés szerint cukrot. Ezt a forralt bort használjuk a ricottapuding öntetének elkészítésekor is.

Exit mobile version