Mikulás torta
Hozzávalók:
- 1 doboz tortakeverék pudinggal + a dobozon szereplő mennyiség vízből, tojásból, olajból
- 3 evőkanál citromlé
- 2 dl habtejszín
- 2 db citrom reszelt héja
- 3-4 evőkanál kókuszreszelék
- 10 dkg krémsajt
- 5 dkg porcukor
- pillecukor a díszítéshez
Elkészítés:
1. Melegítsük a sütőt 180 fokra. Egy nagy tálban keverjük össze a tortakeveréket, a vizet, az olajat és a tojásokat.
2. A tésztát süssük 29-34 percig, hűtsük 15 percig, majd vegyük ki a tepsiből a tésztánkat, és tegyük be a hűtőbe 45 percre.
3. Ezután a tésztánkat, ahogy a fotón is látjátok, vágjátok Mikulás-formára.
4. Készítsük el a krémet: a krémsajtot kikeverjük a porcukorral, a citromhéjjal, a citrom levével, a habtejszínt pedig kemény habbá verjük. A két tál tartalmát összekeverjük, és a legvégén hozzáadjuk a kókuszreszeléket is.
5. Jöhet a díszítés, amit egyszerűen ételszínezékkel is meg tudtok oldani.
(via)