Mézeskalács

Ezrekbe is kerülhet a csokimikulás, drágább idén az ünnepi édesség

A boltok polcain már alig lehet megtalálni a tejbevonó masszával készült, olcsó termékeket. Vannak, akik a különlegesebb kézműves csokifigurákat keresik.

Nagy rohamra számítanak az üzletek a jövő héten Mikulás-nap előtt, a boltok már felkészülten várják a vevőket. Az idén kis mértekben, de drágultak (3-5 százalékkal) a csokifigurák – számolt be a Tények.

Vannak, akik ilyenkor a különlegesebb kézműves csokikat keresik. Ezeket a termékeket azonban jóval drágábban, több ezer forintért lehet megvásárolni, mint a hagyományos, bolti mikulásfigurákat. Akad akár 8300 forintért is, mivel ezeknek az elkészítése 1,5-2 órát is igénybe vehet, attól függően, hogy mennyire részletesen festik meg őket. A cél ugyanis az, hogy ne csak ízre, hanem látványban is minél nagyobb élményt nyújtson.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Magyarországot mikuláscsoki-nagyhatalomként is számon tartják. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében rengeteg csokimikulás készül, melynek óriási része exportra megy.

A csokifigurák már november elején kikerültek a boltok polcaira, ezeknek az ára már jóval barátságosabb: pár száz forinttól egészen 1200 forintig lehet választani a kínálatból. A vásárlók egyre nagyobb mértékben a magas kakaótartalmú figurákat keresték, emiatt az áruházak polcain gyakorlatilag már nem lehet megtalálni a tejbevonó masszával készült, olcsó termékeket. Ráadásul egyre népszerűbbek a mindenmentes termékek.

Amúgy 2018 novemberében és decemberében összesen 453 tonna csokimikulás fogyott, ez 8 és fél millió darab csokifigurát jelent.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top