Brownie-karácsonyfa
Hozzávalók a karácsonyi sütihez
A brownie-hoz
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 15 dkg legalább 70 százalékos étcsokoládé
- 10 dkg dióbél (elmaradhat)
- 2 nagy tojás
- 1 tk. sütőpor
- 1 mk. vaníliaaroma
- 1 csipet só
A díszítéshez
- zöld színű cukormáz
- színes cukorgyöngyök
- cukorbot
Így készül a karácsonyi süti
A karácsonyi süti elkészítéséhez melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Vajazz és lisztezz ki egy közepes méretű szögletes tepsit.
A csokoládét gőz fölött olvaszd fel, majd tedd félre az edényt. A vajat a cukorral keverd habosra, add hozzá adagonként a felvert egész tojásokat, ezt követően öntsd hozzá az olvasztott csokoládét, majd keverd krémesre.
A lisztet mérd ki, keverd el benne a sót, a sütőport, a durvára vágott diót. Adagonként keverd a csokis krémhez. Simítsd a brownie tésztáját a tepsibe, és told a forró sütőbe. Kb. 40 percig süsd. Vedd ki a sütőből, és a tepsiben hagyd kihűlni, majd háromszög formákra szeleteld.
Így díszítsd fel a karácsonyi brownie-fákat
Cukormázat vásárolhatsz készen vagy készíthetsz magad. Ha utóbbi mellett döntenél, akkor 1 tojásfehérjéből 1 teáskanál keményítő, 1 mokkáskanál ecet és 10 dkg porcukor hozzáadásával keverj kemény habot. A végén add hozzá az előírás szerinti zöld ételszínezéket. Nyomózsákkal díszítsd a cuki karácsonyi sütiket.
Szórd a karácsonyfákra a színes cukorgyöngyöket, majd várd meg, hogy a cukormáz teljesen megszilárduljon.
Ekkor már csak annyi dolgod akad, hogy a cukorbotokat eltörd és egyesével, alulról óvatosan a brownie fákra rögzítsd. Ugye, el sem lehet képzelni ennél egyszerűbb, de nagyszerűbb karácsonyi sütiket. Az egész család imádni fogja.
Fotó: Pinterest