Mézeskalács

Süss karácsonyfatortát, ami nemcsak szép, de finom is!

Kevés, az ünnephez jobban illő desszertet tudunk elképzelni, mint ez a karácsonyfatorta.

A karácsonyi sütés idején a legjobb, ha olyan recepteket választunk, amiket nem csak megenni, elkészíteni is élvezet. Ilyen ez a karácsonyfatorta is, amit feldíszíteni legalább akkora öröm lesz, mint magát a fenyőfát.

Hozzávalók:

  • 3 csésze liszt
  • 1,5 tk. sütőpor
  • 1,5 csésze tej
  • 2 ek. citromlé
  • 1 ek. vaníliaaroma
  • 3/4 csésze vaj
  • 6 tojásfehérje
  • vaníliás cukormáz
  • 2 ek. kakaópor
  • zöld ételfesték (40 csepp)
  • díszcukorkák ízlés szerint: piros, barna, fehér, sárga M&M’s, karamellás popcorn, piros savanyú cukor, mazsola, csokidrazsé

Elkészítés:

  1. A sütőt 175 fokra melegítsük elő, és vajazzunk ki egy tepsit. 
  2. A lisztet, a sütőport és a sót keverjük össze egy tálban, egy másikban pedig a tejet, a vaníliát és a citromlevet. Verjük habosra a vajat, majd egyenként adjuk hozzá a tojásfehérjéket. Először a lisztes, majd a tejes keveréket adjuk hozzá, kis fokozaton. 40-50 percig süssük. Szeljük kétfelé, ha kihűlt, majd vágjuk karácsonyfa formájúra.
  3. A cukormáz 3/4-ét keverjük el a kakaóval, ezzel töltsük meg a tortát. A maradék cukormázhoz adjuk a zöld ételfestéket – ezzel borítsuk be egyenletesen, majd díszítsük fel a cukorkákkal.

countryliving

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top