Karácsonyi mákosguba-torta

nlc | 2018. December 11.
Nemcsak bejglit érdemes karácsonyra sütni. Sőt. Ezt a mákosguba-tortát sokkal gyorsabb és egyszerűbb is elkészíteni. Sőt. Ha a bejglit megunnátok, és már nem tudod, mit kezdj a maradékkal, abból is pillanatok alatt készíthetsz mákos gubát. Imádni fogja az egész család, hiszen könnyű, finom és megunhatatlan. Ideális reggelire is.

Karácsonyi mákosguba-torta

Hozzávalók:

Így készül a mákosguba-torta:

A mákosguba-torta elkészítéséhez először is melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Egy kerek tortaformát alaposan vajazz ki.

A tejet forrásig hevítsd, de ne forrald fel. Vedd le a tűzről, keverd hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét vagy a vaníliaaromát. Adj hozzá 5 deka cukrot. A tojásokat válaszd szét, a sárgájukat robotgépet vagy habverőt használva egyesével keverd a tejhez. Add hozzá a reszelt citromhéjat is. Az ujjnyi vastagra karikázott kifliket áztasd a tejbe.

Az ünnepi mákosguba-torta töltelékéhez a mákot 5 deka cukorral daráld le. A tojásfehérjékből verj kemény habot úgy, hogy közben kanalanként adagolva adod hozzá a maradék 5 deka cukrot. 

Az előkészített tortaformában szépen rendezd el a beáztatott és óvatosan kinyomkodott kiflik felét. Locsold meg az olvasztott vaj felével. Simíts el rajta a mákot, amelyből egy keveset tégy félre a tetejére is. Jöhet a következő réteg kifli, amit locsolj meg a vajjal, majd a maradék mákkal szórd meg. A karácsonyi mákosguba-torta tetejére simítsd óvatosan a tojásfehérjét. Told a karácsonyi sütit a forró sütőbe, és 20-25 perc alatt süsd szép pirosra. Szeletekre vágva kínáld.

 

Fotók: Pinterest

Exit mobile version