Süss karácsonyfatortát, ami nemcsak szép, de finom is!

nlc | 2018. December 11.
Kevés, az ünnephez jobban illő desszertet tudunk elképzelni, mint ez a karácsonyfatorta.

A karácsonyi sütés idején a legjobb, ha olyan recepteket választunk, amiket nem csak megenni, elkészíteni is élvezet. Ilyen ez a karácsonyfatorta is, amit feldíszíteni legalább akkora öröm lesz, mint magát a fenyőfát.

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A sütőt 175 fokra melegítsük elő, és vajazzunk ki egy tepsit. 
  2. A lisztet, a sütőport és a sót keverjük össze egy tálban, egy másikban pedig a tejet, a vaníliát és a citromlevet. Verjük habosra a vajat, majd egyenként adjuk hozzá a tojásfehérjéket. Először a lisztes, majd a tejes keveréket adjuk hozzá, kis fokozaton. 40-50 percig süssük. Szeljük kétfelé, ha kihűlt, majd vágjuk karácsonyfa formájúra.
  3. A cukormáz 3/4-ét keverjük el a kakaóval, ezzel töltsük meg a tortát. A maradék cukormázhoz adjuk a zöld ételfestéket – ezzel borítsuk be egyenletesen, majd díszítsük fel a cukorkákkal.

countryliving

Exit mobile version