Erről az isteni tojáslikőrkoktélról nehéz eldönteni, hogy az ital vagy a desszert kategóriába tartozik-e. Egy biztos: mi még a karácsonyi desszertet is kihagynánk miatta! A klasszikus tojáslikőrhöz egy kis gyömbér és fahéj ad mézeskalácsízt, ami még ellenállhatatlanabbá teszi az italt! A vendégeid között aratni fogsz vele, ezt garantáljuk. Íme, az elkészítése:
Ezeket szerezd be a mézeskalácsos tojáslikőrkoktélhoz:
2 adaghoz
- fél tk. fahéj a pohár szélére
- 2 tk. cukor a pohár szélére
- 120 ml tojáslikőr
- 120 ml vodka
- 120 ml Kahlúa kávélikőr
- 3 tk. melasz (karamellsziruppal kiváltható)
- 1/8 tk. gyömbér
- tejszínhab, melasz vagy karamellszirup a koktél tetejére
Így készítsd el a mézeskalácsos tojáslikőrkoktélt:
- A cukrot és a fahéjat keverd össze, öntsd ki egy tálba. A poharak szélét nedvesítsd meg, majd mártsd a cukros fahéjba!
- Egy shaker pohárba tégy jeget, öntsd bele a tojáslikőrt, a vodkát, a kávélikőrt, a melaszt és a gyömbért! Rázd össze alaposan.
- Öntsd a koktélt a poharakba, majd kínáld meg őket egy jó adag tejszínhabbal és melasszal!