Macaron alaprecept, és egy igazán ünnepi verzió a népszerű süteményből

G.P. | 2021. December 07.
A karácsonyi sütik között az utóbbi években a mutatós macaronok is előkelő helyet foglalnak el. Hoztunk egy alapreceptet, és egy igazán télies változatot!

A macaroontól sokszor még a konyhában gyakorlottak is tarthatnak, mert tény, hogy nem legegyszerűbb süti – persze, ha tudod a macaronsütés fortélyait, akkor a mestere lehetsz.  

Macaron alaprecept

Ha szereted a szép, színes formákat az asztalon, akkor érdemes megtanulnod a macaron alapreceptet.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Keverd össze a vajat, a cukrot és a sót egy tálban, amíg krémes nem lesz. Keverd ki kemény habbá a tojásfehérjét, majd add hozzá a mandula aromát és az ételfestéket, ha úgy döntöttél, színes lesz. A vajas elegyhez add hozzá a lisztet, majd óvatosan forgasd bele a tojáshabot.

Fogd a habzsákot, töltsd bele a tésztát, és sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomd ki kis köralakokban. A távolságra vigyázz, nehogy összesüljenek. 30 perces pihentetés után 160 fokon körülbelül 15-20 percig süsd. Sütés után lekvárral tapaszd össze őket.

Narancsos téli macaroon

A karácsonyhoz a narancs illata és íze is hozzátartozik, éppen ezért itt van egy nagyon finom narancsos macaron.

A mogyorókrém és a narancs nagyon jól passzolnak egymáshoz
(Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítés:

Egy tálban verd kemény habbá a tojásfehérjét, egy másikban pedig keverd el a cukrot, az ételfestéket, a narancsaromát, a lisztet, a sót és a mandulakivonatot. Keverd hozzá a kandírozott mixet, amit előzőleg már nagyon apróra vágtál, vagy aprítógépben ledaráltad, majd egy kanállal adagold ki a tésztát egymástól 3-4 centis távolságra egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Hagyd a macaronokat pihenni száradni egy fél órát, majd 160 fokon 15-17 percig süsd, de arra vigyázz, hogy a szélek ne barnuljanak be.

Ha kihűltek a macaronok, mogyorókrémmel, vagy narancslekvárral ragaszd össze őket!

Süss velünk még több sütit az ünnepekre!

Exit mobile version