A karácsonyi menüvel mindenki szeret kísérletezni, és ilyenkor még azoknál is mutatós, előkelő fogások kerülnek az asztalra, akik amúgy nem remekelnek a konyhában. Az idei ünnepre próbáld meg elkészíteni ezt az ízletes, elképesztően látványos, mégis pofonegyszerű körtés előételt: a sonka, a kéksajt és a gyümölcs hármasából tényleg pillanatok alatt mennyei karácsonyi előételt varázsolhatsz.
Hozzávalók:
- 2 körte 8 egyenlő szeletre vágva
- 2 teáskanál friss citromlé
- 1 csésze rukkola
- 80 gramm kéksajt apró darabokban
- 150 gramm prosciutto vékony, hosszú szeletekben
Elkészítés:
1. A körteszeleteket dobjuk citromlébe, forgassuk át. (Így később sem fog megbarnulni.)
2. Tegyünk le egy szelet körtét, helyezzünk rá néhány levél rukkolát, egy darab krémsajtot, majd tekerjük fel a sonkába. Ha bizonytalan a kreáció, fogpiszkálóval rögzítsük.