Mézeskalács-díszítés: így készül a tökéletes cukormáz

nlc | 2019. November 28.
A karácsonyi sütik alfája és ómegája a mézeskalács. Ha a tésztából már rátaláltál a tökéletesre, jöhet a cukormáz! Most minden titkát eláruljuk a készítésének és a felhasználásának is.

Mézeskalács-díszítés: a tökéletes cukormáz

hozzávalói:

MTI Fotó: Sóki Tamás

A mézeskalács-díszítéshez így készítsd el a tökéletes cukormázat:

  1. A tojásokat verd fel közepes fokozaton.
  2. 100 grammonként add hozzájuk a cukrot, alacsony-közepes fokozaton.
  3. Add hozzá a citromlevet, és további 6-8 percig keverd közepes-magas fokozaton.
  4. Azonnal használd fel, vagy légmentesen tárold 5 napig a hűtőben.

MTI Fotó: Mohai Balázs

Ha elkészültél a cukormázzal, jöhet a díszítés, amihez szuper ötleteket ad az alábbi videó:

foodnetwork

Exit mobile version