Egy karácsonyi köret, amitől leesik az állad

nlc | 2019. December 02.
Félre a krumplipürével meg a lila káposztával: ez a gombás köret friss és izgalmas ízt hoz az ünnepi asztalra.

Idén a hagyományosabb ünnepi köretek helyett kipróbálhatunk valami különlegesebbet is, például ezt a vajas, fokhagymást gombából készült finomságot.

Sokkal izgalmasabb, mint a krumplipüré, a zsálya pedig kimondottan pikánssá teszi – annak ellenére, hogy “csak” egy köret, igazi sztár lehet a karácsonyi asztalon!

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. A gombákat forgassuk meg az olajban, ízesítsük sóval és borssal, majd 200 fokos, előmelegített sütőben süssük őket barnára.

2. Ha a gombák készen vannak, egy serpenyőben hevítsünk vajat, és várjuk meg, amíg a vaj aranybarna nem lesz. Adjuk hozzá a citromlevet, a fokhagymát és a zsályát,  rotyogtassuk össze, aztán dobjuk bele a sült gombákat is!

3. Szükség szerint ízesítsük sóval borssal!

ClosetCooking

Exit mobile version