Karamellás mézeskalácsszósz, amivel legszívesebben mindent leöntenénk

nlc | 2016. December 09.
Mutatjuk, hogyan készül a karácsony egyik legnagyobb nyalánksága, a házi készítésű karamellás mézeskalácsszósz.

Hozzávalók

Egy mézeskalácsszósz, amivel legszívesebben mindent leöntenénk

Elkészítés

Egy lábosban keverd össze a cukrot, a vizet és a kukoricaszirupot, folyamatos kevergetés mellett forrald addig, amíg a cukor felolvad. A cukorszirupot főzd addig, amíg egy barnás színt nem kap a karamell (ez kb. 6 perc). Vedd le a tűzhelyről, keverd hozzá a tejszínt és a vajat! Ha habos, a masszához keverd hozzá a fűszereket, majd adagold befőttesüvegbe! A hűtőben körülbelül 2 hónapig eltartható.

Elkészítési idő: 25 perc

 

Exit mobile version