nlc.hu
Ünnepi menü

Mézeskalácsvárosok

6 ezer tojás fehérjéjéből készített mézeskalácsvárosokat

Már nyáron nekilátott a munkának.

Rekorder lett az az amerikai cukrász, aki idén négy amerikai településen összesen több mint kétezer mézeskalácsházból készített mézeskalácsvárosokat. Jon Lovitch már a nyári hőségben elkezdte összeépíteni, díszíteni őket a háza alagsorában, a sütésnek pedig hamarabb nekivágott.

Részlet az egyik mézeskalácsház-városból - Forrás: RTL / RTL Híradó - videó

Részlet az egyik mézeskalácsház-városból – Forrás: RTL / RTL Híradó – videó

Négy párátlanító működött folyamatosan az otthonában, naponta több mint 40 litert vontak el a levegőből. Azért volt minderre szükség, mert párás környezetben a mézeskalácsház szétesik.

Jon Lovitch munka közben - Forrás: RTL / RTL Híradó - videó

Jon Lovitch munka közben – Forrás: RTL / RTL Híradó – videó

John – aki a legnagyobb, több mint 1250 házból álló mézeskalácsváros Guinness-rekordját tartja – ezúttal nem a rekordra hajtott, hanem arra, hogy négy amerikai nagyvárosban is felépítse a települést. Kansas City, Houston és Philadelphia után utolsóként ezen a héten New Yorkban. 

 

Az épületekhez idén összesen 6 ezer tojás fehérjéjét, 500 kiló mézeskalácsot és 1800 kiló díszítőcukorkát használt fel. Az ünnepek után viszont elajándékozzák a gigászi mennyiségű házikót.

Amúgy még a brit királyi család tagjai is imádják a mézeskalácsot, amiből rengeteg fogy el náluk az ünnepek alatt. Egy korábbi interjúban kiderült, hogy II. Erzsébet szakácsai a tésztát a sütés előtt egy éjszakán át pihentetik, majd miután formára vágták, még egy órára beteszik a hűtőbe – így biztosan megőrzi alakját. Ha te is szívesen sütnél mézeskalácsot, próbáld ki a legegyszerűbb receptet!

(via)

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top