Gyönyörű ünnepi asztal – 6 ötletes asztaldísz karácsonyra

nlc | 2017. November 26.
A szépen terített asztal éppen úgy elengedhetetlen része az ünnepnek, mint a dúsan díszített, pompás karácsonyfa. A legszebb étkészletek mellé ilyenkor a fantáziánkat is vegyük elő, és dobjuk fel az összképet néhány ötletes dekorációs elemmel!

A karácsonyhoz hozzátartoznak a finomságoktól roskadozó, szépen terített asztalon elhelyezett ünnepi dekorációk is. Nem kell feltétlenül a legdrágább holmikat megvenni erre a célra: sokszor az egyszerűbb, kézi gyártmányú díszek és kreatív ötletek többet tesznek hozzá az ünnepi hangulathoz, mint a boltban vásárolt termékek. Íme néhány kis költségvetésű, egyszerű, de látványos megoldás, amit te is könnyűszerrel elkészíthetsz! 

Ezek a kis edénykék nemcsak dekoratívak, hanem hasznosak is, ráadásul nem egy szezonra készülnek: a faleveleket gipszbe nyomkodjuk és tálka alakúvá formázzuk, majd száradás után aranyfestékkel fújjuk le. Az apróbb rágcsálnivalók, a dió, mogyoró és aszalt gyümölcsök hívogatóan kínálják magukat benne!

 

Tujalevél, csipkebogyó, gyertyák és egy jó adag kristálycukor kell csupán ahhoz, hogy ezekből az üres dunsztosüvegekből látványos karácsonyi asztaldíszt varázsoljunk.

 

Minden háztartásban vannak felhasználatlan posztóvégek és filcdarabok: ezekből pár perc alatt készíthetsz helyes, hópelyhes poháralátéteket.

 

A csipkebogyó látványos, szép termés, ráadásul hosszan eláll különösebb tartósítás nélkül is. A belőle készült természetes dekorációk akár az egész karácsonyi szezont átvészelhetik úgy, hogy semmit nem veszítenek a színükből és formájukból. Egy ilyen kedves kis karácsonyi csipkebogyó-koszorúval sokkal hangulatosabbá varázsolhatod az ünnepi asztalt is!

 

Különösebb kézügyességet sem igényel ez a szép dísz: csak pár teamécsest, csipkebogyót és levelet kell beszerezned hozzá.

 

Gazdag gyümölcsös tál nélkül nem teljes a karácsonyi asztal, és ha már ilyet készítesz, akkor dekoráld is ki szépen! Az ünnephez jól illik például a narancs, aminek a héjába könnyen metszhetsz szép mintákat, és kidíszítheted fahéjjal. Egy kis örökzöld és pár toboz kell már csak mellé, hogy tökéletes legyen az összhatás.

 

 

Olvass még karácsonyi cikkeket az NLCafén:

Exit mobile version