Karácsonykor a legtöbben nem egzotikus ízekkel kísérletezgetnek, pedig tényleg jó ötlet lehet valami különlegessel feldobni az ünnepi menüt. Az alábbi recept szerencsére nem túlzottan merész, de mégis extra: a marokkói fűszerezésű kuszkusz gazdag és izgalmas, a sült csirke pedig hozza a vágyott ismerősséget. Nemcsak az ünnepi asztalra ajánljuk!
Hozzávalók:
- 1 csésze csirkehús alaplé
- 1 csésze kuszkusz
- 1/2 tk. őrölt fahéj
- 2 ek. méz (két részben)
- só és bors
- 1/3 csésze szárított sárgabarack felkockázva
- 1/3 csésze pirított mandula
- 4 ek. sózatlan vaj
- 1 egész csirke
- 1 ek. Ras El Hanout fűszer
Elkészítés:
- Egy kisebb edényben tegyük fel főni a csirkelevet, majd ha már forr, keverjük bele az aszalt barackot és a kuszkuszt. Takarjuk le, vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni egy kicsit!
- Ha a kuszkusz megszívta magát, kicsit keverjük fel egy villával, adjuk hozzá a mandulát, a fahéjat, 2 evőkanál vajat és 1 evőkanál mézet! Alaposan keverjük össze!
- A csirkét ízesítsük sóval és borssal! A maradék vajba keverjük bele a Ras El Hanout fűszert, és a fűszeres vajat kenjük el egyenletesen a csirke bőrén!
- A kuszkuszt töltsük a csirkébe, majd süssük a húst 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig!
- Vegyük ki a csirkét, kenjük be a maradék 1 kanál mézzel és locsoljuk rá vissza a sülés közben kicsöpögött levet. Tegyük vissza a sütőbe további 20 percre!
- Az elkészült húst hagyjuk 10 percig állni, majd melegen tálaljuk!