4 izgalmas köret a karácsonyi menühöz

Mona | 2019. December 03.
Unod a tepsis és a majonézes krumplit? Besokalltál már az aszalt szilvától, a krumplipürétől vagy a párolt lila káposztától? Térj el a megszokottól, és próbáld ki ezeket a szuper köretrecepteket, amelyekkel izgalmas, új ízeket varázsolhatsz a karácsonyi menühöz!

Spenótos rétes

Hozzávalók 2 rúdhoz:

 

Töltelék:

 

Elkészítés:

A 2 evőkanál olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott fokhagymát, majd felmelegítjük rajta a felengedett spenótpürét. Ha már felforrt, a keményítőt pici vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a spenótot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk kihűlni. A réteslapokat megkenjük olajjal, egymásra rétegezzük (rudanként 3-4 darab), a tölteléket egy rúdba rendezzük a tészta szélén, és szorosan feltekerjük. Megkenjük tojással, ha van kedvünk, megszórhatjuk olajos magvakkal is. 170-180 °C-fokos sütőben pirosra sütjük.

 

Brokkoli szalonnával sütve

Forrás: Nosalty

Hozzávalók / 4 adaghoz:

 

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedjük, a szárát meghámozzuk és csíkokra vágjuk, gőz felett megpároljuk. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, megszórjuk morzsával, belehelyezzük a brokkolit, szintén megszórjuk morzsával. A többi margarint megolvasztjuk, belekeverjük a tejfölt, sózzuk, ráöntjük a brokkolira. Tetejére szeletelt szalonnát teszünk, megsütjük 180 fokon.

 

Fokhagymás-zsályás pirított gomba

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

A gombákat forgassuk meg az olajban, ízesítsük sóval és borssal, majd 200 fokos, előmelegített sütőben süssük őket barnára. Ha a gombák készen vannak, egy serpenyőben hevítsünk vajat, és várjuk meg, amíg a vaj aranybarna nem lesz. Adjuk hozzá a citromlevet, a fokhagymát és a zsályát,  rotyogtassuk össze, aztán dobjuk bele a sült gombákat is. Szükség szerint ízesítsük sóval borssal.

 

Sült cékla birsalmával

Hozzávalók:

Elkészítés:

A céklát és a birsalmákat mossuk meg, és sütőlapra fektetve forró sütőben süssük puhára. 50-60 perc elteltével, mikor megpuhultak, vegyük ki a sütőből, és hámozzuk le a héjukat. Szeleteljük fel, és locsoljuk meg egy kevés juharsziruppal.

Exit mobile version