Megvan az Év Bejglije, még mangós és vörösboros is volt az 56 íz között

F.C. | 2021. November 25.
Az Év Ínyenc Bejglijébe pálinkába áztatott vörösáfonya és fekete szezámmag is került.

A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette a tavaly debütált Év Bejglije versenyt. A versenyre  „Hagyományos diós”, „Hagyományos mákos” és „Ínyenc” kategóriában lehetett nevezni.

Kategóriánként 3 fős zsűri értékelte a versenymunkákat. A 3 kategóriában idén is összesen 56 bejglit kóstolt és értékelt a zsűri.

Az Ínyenc kategóriában a vegyes töltelékű, különleges bejglik is indulhattak. A kreatív szakemberek számos különleges ízkombinációval neveztek. Kedvelt volt a pisztácia, a mogyoró, a kesudió, a marcipán, az aszalt szilva és szilvalekvár, de előfordult a körte, a napraforgó, a fenyőmag, a sütőtök, a mangó és a vörösbor is a felhasznált alapanyagok között.

Nincs karácsony bejgli nélkül (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

A Magyar Cukrász Ipartestület a honlapján tett közzé a versenyeredményeket:

A „Hagyományos diós” kategória:

A „Hagyományos mákos” kategória:

Az „Ínyenc” kategória:

Az Év Ínyenc Bejglije, az Advent Gyöngye hagyományos pozsonyi tésztával készült, töltelékébe pedig mandulás franzsipán, Irsai pálinkába áztatott apróra vágott vörös áfonya, valamint pirított és őrölt fekete szezámmag került, egy csipetnyi fahéjjal megfűszerezve.

Bejglireceptek az nlc-n:

Exit mobile version