Ha szereted a mandulát, de nem akarsz bajlódni a tökéletes macaronnal, akkor ez az aprósütemény lesz a megfelelő számodra. Van még egy mandulás süti, ami jó szívvel ajánlunk neked, ez pedig az Amaretti, aminek sok-sok receptje fellelhető a neten és mi kipróbáltuk őket.
Hozzávalók:
- 12 dkg őrölt mandula
- 5 dkg kókuszreszelék
- 18 dkg porcukor
- 1 teáskanál fahéj
- 3 tojásfehérje
- 1 csipet só
- 2 evőkanál mandulaliszt
Elkészítés:
- A mandulát tedd aprítógépbe, és zúzd egészen finomra.
- Ez után keverd össze a mandulaliszttel, a kókusszal, a porcukorral és a fahéjjal.
- Egy másik tálban a tojásfehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá.
- Ha ezzel megvagy, akkor a mandulás lisztet add hozzá a tojáshabhoz, de óvatosan keverve, hogy ne törd össze a habot.
- Ez után fogj egy habzsákot, és nyomj apró köröket a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Arra ügyelj, hogy minimum 4 centit hagyj a sütik között.
- 20 percig hagyd állni a sütit, majd 160 fokos sütőben süsd meg, körülbelül 20 perc alatt.