Ezt a karácsonyi a piskótatekercset minden gyerek imádni fogja

nlc | 2022. December 15.
Ha igazán nagyot villantanál a karácsonyi vendégségben, ezt a receptet ki kell próbálnod! Olyan színes és finom, hogy a gyerekek imádni fogják.

A klasszikus bejglilinzermézeskalács triumvirátuson túl csempésznél némi frissességet a karácsonyi menübe? Ne keresgélj tovább, találtunk neked egy olyan látványos, mégsem túl bonyolult receptet, amit egyszerűen imádni fogsz! Jó, igazából a TikTok-algoritmusunk bukkant rá, az ajánlotta ezt a már több mint 10 millió megtekintésnél és közel 2 millió lájknál járó videót.

Madison Koutrouba karácsonyi piskótatekercs receptje elképesztően ötletes, és bár a megvalósításkor sok múlik a kézügyességeden, biztos, hogy óriási sikert fog aratni a vendégségben. Szerencsére Madison nemcsak videót, hanem a pontos receptet is megosztotta. Kedvet kaptál hozzá? Mutatjuk, hogy készítsd el!

@thesqueakymixer

Happy November 1st! ❤️ You know what that means… 🎅🏼🎄 Recipe in bio! What recipes do you want to see next?! #bakingtiktok #christmas #christmasbaking #cake #cakerecipe #recipe

♬ All I Want for Christmas Is You – Mariah Carey

Hozzávalók:

A vajkrémhez:

Elkészítés

  1. Melegítsd elő 190 °C-ra a sütőt, és tegyél sütőpapírt a tepsire.
  2. Keverd simára a tojássárgáját a cukorral, aztán add hozzá az olajat, a tejet, a vaníliát. Majd szitáld bele a kukoricakeményítőt és a lisztet, ezután keverd csomómentesre a tésztát.
  3. Verd kemény habbá a tojásfehérjét az ecettel és a cukorral, amit aztán forgass bele a tésztába.
  4. Vegyél ki a keverékből úgy 3-3 evőkanálnyi adagot külön tálkákba, amiket egyenként beszínezel. Madison barna, piros és zöld ételfestéket ajánl. A tésztát ezután töltsd habzsákba, és rajzolj vele neked tetsző karácsonyi mintákat a sütőpapírra. Tipp: segítségül szolgálhat, ha előzőleg megtervezed a formákat, és ceruzával felrajzolod a körvonalakat a papír másik oldalára. Ha megvagy, 10 percre tedd a tepsit a fagyasztóba, hogy még véletlenül se mozduljon el a díszítés.
  5. Ha már megdermedt a minta, mehet rá a maradék tészta. 9-11 percig sütsd. Amíg a süti sül, készíts elő egy kissé nedves konyharuhát, amivel majd fel tudod csavarni a tésztát, amint kijött a sütőből. Helyezd a tésztát a konyharuhára, óvatosan szedd le róla a sütőpapírt, és mehet a görgetés. Figyelj rá, hogy úgy tekerd fel, hogy az alján lévő minta kerüljön kívülre. Hagyd hűlni 1 órán át.
  6. Amíg a süti hűl, készítsd el a tölteléket. Használhatsz sima baracklekvárt vagy tejszínhabot is, de ha Madison receptjét követed, akkor a következő a teendő: keverd krémessé a vajat a cukorral úgy, hogy közben fokozatosan adagolod hozzá a tejet. Mikor már sima, forgasd bele a borsmenta kivonatot és a candy cane darabkákat.
  7. A kihűlt tésztát tekerd ki, töltsd meg a vajkrémmel (vagy lekvárral/tejszínhabbal), csavard fel újra, aztán 15-20 perc pihentetés után már tálalhatod is.
Exit mobile version