Így készül a diétás mákos guba

nlc | 2022. December 17.
Ki mondta, hogy csak azért, mert diétázol, búcsút kell intened a mákos gubának? Mi biztos nem!

A mákos gubában sok más mellett azt szeretjük, hogy nagyszerű maradékhasznosító étel, hiszen nem sok jobb dolog történhet a megszikkadt kiflikkel, minthogy az ünnepi asztalon végezzék, méghozzá egy vaníliaillatú desszertben. Ha messziről kerülöd a hagyományos, fehér lisztes péksütiket, a diétás mákos guba alapját teljes kiőrlésű vagy szénhidrátcsökkentett kifli is adhatja, a tökéletes végeredményhez azonban fontos, hogy ne frissen, hanem pár nap álldogálás után használd fel.

Diétás mákos guba

Hozzávalók:

Ez a mákos guba még a diétába is beleférhet!

Így készül:

  1. Egy edénybe öntjük a növényi tejet, hozzákeverünk egy kis eritritet és a vaníliarúd kikapart belsejét, majd beletesszük a hosszában bevágott vaníliarudat. Lassú tűzön melegíteni kezdjük.
  2. Közben a kissé szikkadt kifliket karikákra szeleteljük, ha megvagyunk vele, nagyobb lángra kapcsolunk az édesítős tej alatt és folyamatos kevergetés mellett forráspontig hevítjük. Mikor elzárjuk alatta a gázt, kivesszük a vaníliarudat.
  3. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra és egy tűzálló tálat kikenünk kókuszzsírral. A tálba sorakoztatjuk a kiflikarikák felét, ráöntjük a vaníliás tej felét és megszórjuk az édesítővel és a citrom reszelt héjával elkevert mákkal.
  4. Erre ismét kiflit rétegezünk, ráöntjük a megmaradt tejet és megszórjuk a citromos darált mákkal. A többféle variációban is készíthető mákos gubát 8-10 percre betoljuk a sütőbe, hogy egy kicsit megpiruljon és mennyei vaníliás-citrom illat szálljon a konyhában.

(Fotó: Getty Images)

Exit mobile version