Hatalmas tömeg várta a halászlé-szentelést december 24-én reggel Budapesten és Szegeden is – számolt be a Tények. Az ünnepi étel megáldása már évtizedek óta hagyomány a Szegedi Halászcsárda étteremben. Az alaplevet Szegeden készítették, onnan vitték az ország többi halászcsárdájába, sőt még külföldre (többek között Németországba, Ausztriába, Szerbiába, Erdélybe) is. A szentelést a Budapest-Belvárosi Templom főplébánosa vezette, a programra rengetegen érkeztek.
A halászlevet nagy mennyiségben készítették egy 1400 literes üstben, a nap folyamán kétszer töltötték meg az ünnepi fogással.
A megszentelt halászléért hosszú sorokban álltak az emberek, összesen 40 ezer liter fogyott belőle idén is.
“Évek óta idejárok erre a halászlé-szentelésre, és nagyon jó érzés, hogy a reggelt úgy kezdjük, hogy az esti halászlé meg van szentelve” – nyilatkozta az egyik várakozó.
Kiemelt fotó: illusztráció, iStock