nlc.hu
Ünnepi menü

Halászléárak

Megindult a roham a halászléért, sokan étteremben rendelik

Sokan nem bajlódnak az elkészítésével, a megspórolt időt inkább a családdal töltik.
halászlé,

Egyre többen rendelik az ünnepi halászlevet. Ez az étel ugyanis szinte minden karácsonyi asztalra kerül, és sokan döntenek úgy, hogy nem bajlódnak az elkészítésével.

A Tények a tiszacsegei halászcsárdában riportozott. Mint kiderült, ott is lehet ünnepi halászlevet rendelni, több mint ezer adagot már el is adtak. Az ország egyik legismertebb csárdájában már december elején sorra adták le a halászlé-rendeléseket az ünnepekre.

“Nagyon sok halászlét visznek el tőlünk karácsonykor. Mondhatom, hogy ezres nagyságrendileg” – árulta el Szalai János, a tiszacsegei halászcsárda üzletvezetője. Az itt készült halászlének már évtizedes híre van, ezért nem csak a környékről jönnek ide halat rendelni karácsonyra. “Egy részét ide viszik el, a nagy részét Debrecenbe, de nem ritka, hogy Pestről, Pest környékéről jönnek ide 70-80 adag halászléért” – mesélte a csárda vezetője, aki szerint azért rendelnek nagyon sokan halászlevet karácsonyra, mert ezt az ételt aprólékos munkával lehet elkészíteni. Itt amúgy 2500 forintért adnak egy adagot elvitelre.

Az éttermek idén 10 százalékkal drágábban kínálják a halászlevet mint tavaly.

Az nlc amúgy kiszámolta, hogy mennyibe kerül egy jó halászlé idén karácsonykor – figyelembe véve az alapanyagárakat -, ha mi főzzük otthon. A kalkulációink szerint 10 805 forintra jött ki, azaz 10 ezer forint alatt nem lehet megúszni a halászlé elkészítését otthon. Ha pedig még bajai módra gyufatésztát is főzünk bele, közel 11 ezer forintba kerülhet a halászlé.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top