Melyik sportoló gyereke a legcukibb? – fotók

nlc | 2015. Június 05.
Csütörtökön kezdődött az amerikai kosárlabda-bajnokság, az NBA nagydöntője. A szemben álló két csapat szupersztárjai mindketten büszke apukák, gyermekeik gyakran a meccseket követő sajtóeseményeken is kitüntetett figyelmet követlenek maguknak. Összegyűjtöttünk néhány sportolót, akire nemcsak teljesítménye, hanem hipercuki gyereke(i) miatt is emlékezni fogunk.

Cikkünk apropóját a Golden State Warriors kosárcsapatának irányítója, Stephen Curry és kislánya, Riley szolgáltatta. A mindössze kétéves Riley az amerikai média legújabb szerelme, ami nem is csoda, hiszen egyáltalán nem jön zavarba a kamerák látványától, és az NBA alapszakaszának legértékesebb játékosává választott apját többször is elkísérte már a meccsek utáni sajtótájékoztatóra. Érdemes rákeresni a videómegosztókon is, tömény cukiság.

Stephen és Riley Curry

Curry apukával az NBA jelenlegi legjobb játékosának tartott LeBron James és a Cleveland Cavaliers néz majd farkasszemet a döntőben. James a sportág jelenlegi első számú csillaga , akinek a meccseit már gimnazista korában közvetítették az amerikai tévécsatornák. 2011-ben kérte meg felesége, Savannah kezét, akitől azóta két kisfia született Lebron Jr. és Bryce. Bár ők nem járnak olyan gyakran meccsekre, mint Riley Curry, de azért, amikor a világhírű papa bajnokságot nyert előző csapatával, a Miami Heattel, ők is ellátogattak a stadionba.

Lebron James, exfelesége Savannah, illetve fiaik Lebron Jr. és Bryce (Fotó: Tumblr.com)

Ha már szóba került a Miami Heat, muszáj megemlíteni James korábbi csapattársát, Dwayne Wade-et is, aki már 20 évesen apa lett: 2002-ben született ugyanis Zaire nevű fia, akit 2007-ben Zion követett. Wade jóval visszahúzódóbb, ritkán mutatkozik a gyerekkel a média nyilvánossága előtt, viszont amikor mégis, akkor igazán megadja a módját!

Dwayne, Zaire és Zion Wade (Fotó. Tumblr.com)

Minden visszatérők anyukájaként (The mother of all comebacks) emlegették a belga teniszező Kim Clijsterst, miután 2009-ben, hosszas kihagyás (és egy szülés) után visszatérve nyerte meg az amerikai nyílt teniszbajnokságot, a U.S. Opent. Emlékezetes és megható jelenet volt, amikor az akkor 26 éves teniszezőnő kislányának, Jadának ajánlotta a győzelmet. 

Kim Clijsters és Jada a 2009-es U.S. Open döntöje után

A tenisz világának másik híres családja a XXI. század elejének legtehetségesebb játékosának tartott Roger Federeré. Feleségével, a szintén teniszező Mirka Vavrineccel összesen négy gyerekük van, egy lány és egy fiú ikerpár. A lányok az idősebbek, őket ma már rendszeresen lehet látni a papa meccsein.

Roger Federer, Mirka Vavrinec és az ikerlányok Myla Rose és Charlene Riva

Az amerikai úszónő, Dara Torres három aranyéremmel térhetett haza a 2008-as pekingi olimpiai játékokról, mindezt azután, hogy megszülte kislányát, Tessa Grace-t. A három első helyezés már csak azért is különleges, mert Torres 38 évesen már a mezőny legidősebb sportolói közé tartozott.

Dara Torres és Tessa Grace

További sztárok, gyerekkel az NLCafén:

Exit mobile version