A nap 24 órájában együtt lehetnek az anyák a koraszülött babájukkal

nlc | 2017. Augusztus 02.
A Semmelweis Egyetem Perinatológiai Intenzív Centrumában betegőrző monitorokkal felszerelt, koraszülött baba-mama szobákat alakítottak ki, így az anyuka már az első pillanatoktól kezdve láthatja babáját, és nyomon követheti a pici fejlődését.

Július 29-én, hivatalos ünnepség keretében adták át a Semmelweis Egyetem II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Perinatológiai Intenzív Centrumában a koraszülött baba-mama szobák monitorait – írják az intézet közleményében. 

A két, betegőrző monitorokkal felszerelt szobában az édesanyák a gyerekük mellett lehetnek a nap 24 órájában, így most már nem csak az állandó orvosi, ápolói ellátás, de az a lehetőség is adva van, hogy az anya az első pillanattól kedve a gyerekével lehessen. 

Kozma Orsi énekesnő – aki szintén érintett a koraszülöttség témájában, hiszen gyerekei a 34. héten születtek meg – a monitorok átadásakor úgy nyilatkozott, hogy “a monitorokkal a család és az együttlét élménye rögtön a szülés után megtapasztalható, és a koraszülött osztályon töltött napok, hetek is életre szóló, szép élménnyé válhatnak”. 

Földvári-Nagy Zsuzsanna, a Koraszülöttek Országos Egyesületének (KORE) elnöke azt mondta, hogy az említett eszközök lehetővé teszik a folyamatos felügyeletet a családias légkör megzavarása nélkül. A monitorok felszerelésével az egészségügyi személyzet őrző figyelme mellett már a nagyon korán, akár 1000 grammos születési súllyal világra jött koraszülöttek is biztonságosan édesanyjuk mellett tölthetik az egész napot, és az anyukák maguk gondozhatják babájukat. 

 

Exit mobile version