Baba

Szuperhősköpenyeket készít a koraszülött babáknak egy kanadai nővér

A kanadai nővér tudja, mennyire stresszes egy koraszülött kisbaba gondozása a kezdeti időszakban, ezért saját készítésű, személyre szabott szuperhősköpenyekkel lepi meg a babákat és szüleiket!

A kanadai ápolónő, Stephanie Treherne nagyjából száz darab aprócska szuperhősköpenyt varrt már meg élete során. Az asszony egy montreali kórház koraszülöttosztályán dolgozik, és azért vállalkozott rá, hogy szabadidejében is munkájával foglalatoskodjon, mert szerinte a korababák aggódó, kétségbeesett szüleinek egy ilyen kicsi gesztus is rengeteget számít.

Szuperhősköpenyeket készít a koraszülött babáknak egy kanadai nővér 

Treherne szerint a köpenyek azt szimbolizálják, ahogy a koraszülött kisbabákra tekintenünk kell: “Ezek a babák elképesztően erősek. Hihetetlenül sokat harcolnak, valóságos kis szuperhősök” – magyarázza az asszony. 

Az ápolónő egyébként többnyire titkos jótevőként dolgozik: elkészíti a köpenyeket a kisbabák keresztnevének kezdőbetűjével ellátva, majd elrejti azokat valahol a kórteremben, így sok szülő nem is találkozik vele személyesen.

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top