Ilyen beszólásokat kapnak az anyukák, ha nyilvánosan szoptatnak

K.G. | 2017. Augusztus 02.
Egy fotósorozat, amiben bepillantást kapunk az anyukák életébe, akik nyilvánosan merik szoptatni a babájukat. Borzasztó beszólásokat kapnak vadidegenektől.

A Latched With Love című fotósorozatot Nicki Taylor fotós készítette egy csapat anyukával. A fotós arra kérte az anyákat, hogy írják fel, milyen megjegyzéseket kaptak idegenektől, amikor szoptatták a babájukat.

Azért készítettem ezt a fotósorozatot, mert a nyilvánosan szoptató anyákat túl sok támadás és ítélkezés éri. Egy anyának sem szabadna úgy éreznie, hogy szégyellnie kell magát csak azért, mert éhes a babája, és meg szeretné etetni. Csak szeretném azt üzenni a képekkel, hogy teljesen rendben van, ha megszoptatod a babádat, mindegy, hogy hol vagy épp.

 

A fotóst egyáltalán nem lepték meg a durva beszólások, amiket az anyukák felírtak, mert ő maga is átélte, milyen az, amikor a környezet ítélkezéssel fordult felé, mert szoptatta a gyermekét. Taylor is mindhárom gyerekét szoptatta kétéves koráig, ezért gyakran szembesült az emberek megjegyzéseivel.

Remélem, aki látja a fotósorozatot, ráébred, hogy a szoptatás csak annyiról szól, hogy egy anya megeteti a gyermekét, és abszolút semmi baj nincs vele. Normális. Természetes. És csodaszép.

“Nem tudnál a vécébe menni?”
“Ez most komoly?!”
“Eltakarhatnád magad”
“Nem kellene már szoptatni, foga van”
“Nem túl nagy már ehhez?”
“Még mindig szoptatsz!?”
Exit mobile version