nlc.hu
Baba

Így szoptat fellépés közben egy DJ anyuka

Imádják a DJ anyukát, aki a fellépésein simán megszoptatja a kisgyerekét

Hatalmas nézettséget ért el az a videó, amelyben egy DJ anyuka a gyermekét szoptatja, fellépés közben. Nem Cathrin az első, aki a szoptatást természetesnek, az anyaság velejáró részeként tartja, ezért akár munka közben, vagy nyilvános helyen is megeteti a lurkóját.
anyuka dj

Az egygyermekes anyuka, Heather Christie több mint 70 DJ-fellépésére vitte el a lányát, és ha úgy van, meg is szoptatja közben. Az egyik videó felkerült a közösségi médiára, ahol villámgyorsan elterjedt, valamivel később maga a DJ is feltette a saját instájára:

Körülbelül egy hónap telt el azóta, hogy ez a videó először vírusként terjedt el – köszönhetően @grlswirl-nek. Mostanra több tucatnyi momfluencer és mások a világ minden tájáról megosztották. Több mint 12 millióan látták az eredeti posztot. És őszintén szólva még nem igazán tudtam, hogyan is szóljak hozzá!!!!

Számomra ez egy olyan »normális« pillanat volt – egy olyan, amikor azt tettem, amit már több tucatszor megtettem: szoptattam a lányomat a színpadon” – írta a posztjához.

Azért szoptatok a színpadon, mert ez ilyenkor rendszerint lefekvésidő, és csak úgy tud elaludni, ha szoptatom – mondta a Los Angelesben élő Christie a Caters hírügynökségnek. – Én egyszerűen ilyen vagyok a nevelési stílusomat tekintve; nagyon szoros kapcsolatban van velem.”

Christie egyik ilyen videója, amit az oregoni Spirit Weavers Gathering rendezvényen vettek fel, bejárta a közösségi médiát. Ebben azt láthatjuk, hogy dj-zés közben a lányát a mellére teszi, hogy megetesse, miközben táncol és közben a tömeggel is foglalkozik. Annak ellenére, hogy kislányát kellett egyensúlyozni, a buli nem állt le, a közönség pedig díjazta, hogy ilyen természetességgel állt neki etetni. (Itt hozzátennénk, hogy a kicsin nem látunk fülvédőt, ami annyira nem szerencsés, tekintve, hogy ilyen pici korban a fül nagyon érzékeny, ezért ha zajos eseményre, meccsre, koncertre visszük a gyereket, akkor védeni kell a hallásukat. Szerencsére a többi videón már viseli a fülvédőt a kicsi.)

Az, hogy mindenki éljenezve fogadott, megríkatott – olyan nehéz nőnek lenni a zeneiparban, nemhogy anyának

–mondta Christie, majd azt is hozzátette:

„Én csak próbálom átvészelni a pillanatokat újdonsült anyukaként és DJ-ként, és folytatni a karrieremet, és azt csinálni, amit szeretek.”

A 34 éves nő kifejtette, hogy a zene iránti szeretetén keresztül talált rá a DJ-zésre, és rájött, hogy táncoltatni akarja az embereket.

Christie egyébként nem az egyetlen zenész anyuka, aki magával vitte a gyermekét az útra és munka közben is megeteti, ha kell. Tavaly augusztusban a 30 éves Lauren McAuley is elvitte 10 hónapos kisbabáját Nagy-Britannia legnagyobb heavy metal zenei fesztiváljára.

Az anyuka korábban már többször is részt vett az angliai Leicestershire-ben évente megrendezett Download fesztiválon, sőt, még terhesen is rokkolt a rendezvényen, és természetesen kislányát, Lemmyt is be akarta vonni a hagyományba.

De írtunk egy előző cikkünkben a techno dj-ről is, Amelie Lens-ről, aki várandósan is simán nyomja a fellépéseit. Arról nem szól a fáma egyelőre, hogy milyen gyorsan szeretne visszatérni, vagy hogy viszi-e majd magával a fellépésekre a csemetéjét.

A szoptatás egyébként annak ellenére, hogy teljesen természetes testi funkció, sokak számára még ma is valamilyen szégyenteljes dolognak minősül, sok történetet lehet hallani olyan anyákról, akiket megszégyenítettek, csak mert nyilvános helyen etették meg a gyermeküket.

Szerencsére egyre több híresség büszkén normalizálja ezt a teljesen természetes szokást, és gyönyörű szoptatós képeket posztolnak a közösségi médiában. Íme, csak néhány példa Ashley Grahamtől Cardi B-ig, akik a szoptatást övező stigmák megszüntetése érdekében tesznek.

Rihanna a terhességét is büszkén vállalta, mondhatjuk, hogy ő hozta divatba a terhes has villantást. Nagyobbik gyermekével, RZA-val pedig a Savage x Fenty szoptatós melltartók kampányában szerepelt, természetesen etetés közben.

A szuperhős anyuka, Ashley Graham pedig egy olyan fotót töltött fel, amelyen ikrei, Malachi és Roman tandemtáplálása látható. 

A követői egyértelműen értékelték, hogy a modell bepillantást engedett nekik az ikres anyaság világába, hiszen az egyikük válaszul azt írta: „Új ikrek anyukájaként ismerem a szoptatással járó küzdelmet. Annyira lenyűgözött a tandemtáplálásod, remélem, hamarosan mi is eljutunk oda. Erőt nektek!”

Míg másikuk azt írta: „Ez a kép annyira erős. Egy nő ereje”.

A háromgyermekes anyuka messze nem először nyilatkozik őszintén a szoptatásról (és mindenről, ami a terhességgel és a negyedik trimeszterrel kapcsolatos). Rendszeresen oszt meg friss híreket a nyilvános szoptatástól kezdve a szülés utáni hajhullásig.

A szupermodell Emily Ratajkowski is több, a szoptatást normalizáló képet osztott már meg, számára is teljesen természetes, hogy nem rejti el magát, amikor a gyermekét eteti.

A színésznő Kate Hudson is posztolt már szoptatós fotót az Instagramra. Ezt:

Via: 1, 2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top