Olyan erővel rúgta fejbe a kismama a szülésznőt, hogy az belevakult

nlc | 2017. December 18.
Fájdalmában rúgott a nő szülés közben, a szülésznőnek levált a retinája.

Több évtizeden át dolgozott szülésznőként Dódujné Szőllősi Marianna. Karrierjének vége, mert bal szeméről levált a retina, az orvosok visszaműteni sem tudták, így fél szemére megvakult. A súlyos sérülést egy szülő nő rúgása okozta, aki akaratlanul, vajúdás közben rúgta meg a fölé hajoló Dódujnét.

A kép illusztráció

Az iszonyú erejű és teljesen váratlan rúgás a bal szememet találta telibe. Életemben nem éreztem ehhez hasonló fájdalmat, de tudtam, hogy semmi mással nem törődhetek, csak a kismamával és azzal, hogy a csecsemő épségben megszülessen. Nem volt időm sem a fájdalmammal foglalkozni, sem segítséget hívni, csak azt a pillanatot vártam, hogy a baba felsírjon. Még az ilyenkor szokásos teendőket is elvégeztem az újszülött körül, csak ezután törődtem magammal” – mondta a Blikknek a szülésznő.

Noha a kórházban együttérzőek voltak vele, sem alkalmazni nem akarják a továbbiakban, sem kártérítést nem fizetnek neki. Utóbbira ügyvédje szerint jogosult lenne, mert egyértelműen üzemi baleset érte. Ezért Dódujné bírósághoz fordult, 5 millió forint kártérítést és havi járandóságot szeretne kapni a kórháztól munkaképtelenné válása miatt.

Exit mobile version