Kisbaba született az Air France Párizs–New York járatán

nlc | 2018. Január 20.
Egy másodéves rezidens urológus segített világra egy egészséges kisfiút az Air France Párizs–New York járatán, miután az édesanyánál egy héttel korábban beindult a szülés.

A 27 éves dr. Sij Hemal épp egy pohár pezsgőre várt az Air France pár órával korábban felszállt, Párizsból New Yorkba tartó járatán, amikor az utaskísérő megkérdezte, van-e orvos a fedélzeten, mert a 41 éves, nigériai Toyin Ogundipe épp szülni készül.

Dr. Hemal, aki másodéves rezidens urológus a clevelandi Glickman-kórház urológiai és veseközpontjában, egyből a vajúdó nő segítségére sietett, és sikeresen világra segített egy kisfiút 10 ezer méter magasságban. A doktor a köldökzsinórt egy rögtönzött sebészeti szorító és egy cipőfűző segítségével szorította el.

Nagy szerencse volt az is, hogy az ifjú urológus véletlenül a francia gyermekorvos, Susan Shepherd mellett ült a gépen, aki asszisztált a szülésnél. A kisfiú a Jake nevet kapta.

Dr. Hemal épp egyik barátja háromnapos lakodalmáról tartott haza Újdelhiből, mielőtt kibontakozott a dráma. „Nagyon fáradt voltam a jet lagtől. Azt hittem, csak iszom egy italt, és elalszom. Mint kiderült, örülök, hogy nem ittam semmit” – mondta az orvos.

Mirror

Az édesanya négyéves kislányával utazott, amikor a 8 órás út felénél, a vártnál egy héttel korábban megindult nála a szülés. Ekkor épp Grönland felett jártak, a legközelebbi biztonságos repülőtér két órára lett volna az Azori-szigeteken, de az orvos javaslatára a pilóta folytatta az utat a New York-i JFK nemzetközi repülőtér felé.

Az asszonynak ekkor még csak 10 perces összehúzódásai voltak, majd egy óra múlva a fájások sűrűsödtek. „Ekkor már tudtuk, hogy a gépen fog megszületni” – mondta dr. Hemal, aki annak ellenére, hogy urológus szakorvos, korábban már hét csecsemőt segített világra.

Exit mobile version