Baba

Ez lehet a fájdalommentes szülés titka

A hipnotizőr felesége saját állítása szerint szinte fájdalommentesen szült. Módszerüket pedig nem tartják titokban.

Egy ausztrál nő, Eva Stephens és hipnotizőr férje, Mark állításuk szerint rájöttek a fájdalommentes szülés titkára, ami esetükben tulajonképpen nem meglepő módon a hipnózis.

A házaspár egy tévéműsorban arról beszélt, hogy a szülés közben érzett fájdalmat elsősorban a mentális állapot okozza. A fájdalmat pedig megfelelő légzéstechnika és meditáció segítségével „hullámokká” lehet változtatni. Mindez ráadásul segít felkészülni a baba fogadására is.

Eva Stephens és férje egy tévéműsorban elárulták a fájdalommentes szülés titkát (NBC)

A feleség azt állítja, hogy férje módszerének segítségével 80 százalékkal csökkentek a szülési fájdalmai, amikor kisfiát, Lumiere-t világra hozta. Az utolsó tolófájást saját bevallása szerint úgy képzelte el, mint egy cunamit, melynek hátán a fia a világra lovagol.

A férj kifejtette, hogy a hipnózis hatására szerotonin és endorfinok termelődnek a testben, melyek természetes morfiumként csökkentik a fájdalmat.

Mark ugyanakkor arra figyelmeztette a kismamákat, hogy a szülőszobában az orvos a szakember, ezért ne hagyatkozzanak kizárólag a hipnózisra.

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top