Ha akarod, akár ezekről az ételekről is elnevezheted a lányodat

Bagaméri Viki | 2023. Október 14.
Egyre több szülő vágyik arra, hogy a gyereke különleges és kreatív nevet kapjon, amit sokszor az ételek inspirálta keresztnevek között talál meg.

Bár Magyarországon igen szigorúnak mondhatók azok a szempontok, amelyek alapján egy-egy név anyakönyvezhetővé válhat, több olyat is találhatunk az itthon adható utónevek között, amelyeket valamilyen étel inspirált

Fotó: Getty Images – Westend61

Nem gyakran, de megesik, hogy a szülők „ennivaló nevet” szeretnének bejegyeztetni, ennek azonban nem mindig tesz eleget a Nyelvtudományi Intézet Névtanácsa: tavaly például volt, aki azt szerette volna jóváhagyatni, hogy a fiát Kolbásznak nevezhesse el, ám a különleges név nem kapott zöld utat.

Ez is a lányok kiváltsága

Ahogy a virágnevekről, úgy az „ehető keresztnevekről” is elmondható, hogy a legtöbbjüket lányoknak lehet adni, a férfinevek között ugyanis csak elvétve fordul elő egy-egy ilyen (például Buzád vagy Buzát, Csombor, Hárs vagy épp Som). 

Most pedig jöjjenek az ennivalóan édes lánynevek, amik kicsiknek valóban nagyon helyesek, de a néni szócskával kiegészülve már egészen meglepő párost alkotnak. Neked hogy tetszenek?

eheto lanynevek (5)
eheto lanynevek (6)
eheto lanynevek (8)
eheto lanynevek (10)
eheto lanynevek (12)
eheto lanynevek (13)
eheto lanynevek (11)
eheto lanynevek (7)
eheto lanynevek (9)
eheto lanynevek (3)

Fotó: Getty Images – FreshSplash

Exit mobile version