Ezt jelentik az idén született magyar sztárbabák nevei

Bagaméri Viki | 2023. November 06.
Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy egy-egy keresztnév gyakoriságát még mindig erőteljesen befolyásolják a hazai sztárok névadási szokásai.

Ha visszanézzük, hogy mikor nőtt meg ugrásszerűen egy adott lány- vagy fiúnév népszerűsége szinte a semmiből, ki is derül, melyik híresség csemetéje hozta azt divatba.

A Lara (az immár 20 éves Schobert Larának köszönhetően), a Natasa és a Zselyke (a 10 esztendős Berki Natasa Zselyke nyomán) is szuper példa ezekre a lányoknál, pont úgy, mint a fiúknál a Benett, amit Sebestyén Balázs és felesége, Viki tettek hihetetlenül népszerűvé itthon még 2009-ben.

Ördög Nóriék kisfia, Vencel is berobbantotta a nevét: mielőtt világra jött volna, a felkapott nevek listájának közelébe sem ért ez a férfinév, azóta viszont bérelt helye van a gyakori fiúnevek között (tavaly például egészen a 61. helyig tornázta fel magát).

A dupla lánynevek népszerűségéért igen sokat tett az azóta külön utakon járó Tóth Gabi és Krausz Gábor: kislányuknak a két különálló utónévből összeolvadt Hannaróza nevet választották, amihez még egy második nevet is hozzátettek, méghozzá a Máriát. 

Már most látni a befutókat

Sztárbabákból szerencsére az idei évben sem volt hiány, a fenti tendenciát követve pedig szinte biztosra vehetjük, hogy a nekik választott keresztnevek közül több is előre tör majd a legnépszerűbb keresztnevek friss Top100-as listájában.

2024 népszerű babanevei
2024 népszerű babanevei (1)
2024 népszerű babanevei (2)
2024 népszerű babanevei (3)
2024 népszerű babanevei (4)
2024 népszerű babanevei (5)
2024 népszerű babanevei (6)
2024 népszerű babanevei (9)
2024 népszerű babanevei (8)
2024 népszerű babanevei (7)

Nyitókép: Fotocentrál.hu

Exit mobile version