nlc.hu
Baba

Anyakönyvezhető dupla lánynevek

Ezek a legmeglepőbb, itthon is adható dupla lánynevek

Dupla lánynevek tekintetében annak idején az Annamária igazi úttörőnek számított, mutatjuk, mik jöttek azóta. Néhány kombinációtól tényleg leeshet az állad!

Azt, hogy még felfelé ível itthon a dupla lánynevek népszerűsége, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az újonnan kérvényezett nevek között is akadnak szép számmal olyanok, amiket anyakönyveztetni szeretnének a szülők.

szőke ikerlányok

Az ilyen 2in1 keresztnevek lényege, hogy egybeolvasztják a szülőknek tetsző két nevet, amit így egy utónévként anyakönyveznek. Külön-külön tehát mindenki jól ismeri és rengetegszer hallotta az adott neveket, összeolvadva viszont már különlegesnek számítanak.

Érdekesség, hogy a fiúnevek között egyáltalán nem hódít ez a divat, a lányok esetében viszont egyre több, a szülők által megálmodott variáció lát napvilágot.

A legkedveltebb kombinációk

Ahogy önálló keresztnévként, úgy a dupla lánynevek alkotóelemei között is gyakori az Anna, a Hanna, a Panna, a Liza, a Róza és a Dóra, ahhoz azonban, hogy valóban anyakönyvezhetővé váljon egy kombináció, a Nyelvtudományi Kutatóközpont Névtanácsának is rá kell bólintania.

A közelmúltban például ezeket kérvényezték, de az engedélyt végül nem kapták meg a szülők: Pannalina, Ninaróza, Annarebeka, Katamari és Bodzaróza. 

Szerencsére így is akad több tucatnyi a kettős női nevekből, össze is gyűjtöttük neked a legmeglepőbbeket!

Megnézem
Összes kép (10)

Fotó: Getty Images – Dave Nagel

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top