Milliós büntetések jöhetnek a babaváró hiteleseknek

nlc | 2024. Június 02.
Letelik az első babaváró igénylők öt éves türelmi ideje, aki nem teljesítette a feltételeket, komoly büntetésre számíthat.

Júniusig kell teljesíteni a feltételeket azoknak, akik az elsők között vették fel a babaváró hitelt, ugyanis letelik az az öt év, amit gyermekvállalásra kaptak. Az rtl.hu cikkéből kiderül, hogy aki nem teljesíti a feltételeket, annak egy összegben, büntetőkamattal kell visszafizetnie az eddig igénybe vett támogatást, és a futamidő hátralévő része sem lesz könnyebb, mivel a törlesztőrészletek is megugranak.

Komoly meglepetés jöhet (Fotó: Getty Images)

Csak az idén több tízezer házaspárt fenyegethet a veszély, néhány hete ugyanis az illetékes államtitkár azt mondta, hogy a babavárót 2019-ben felvevő házaspárok negyede nem igazolta még a gyermekszületést. Eddig összesen 248 ezer pár vette fel a kedvezményes hitelt.

Vannak családok, ahol született gyermek, mégis elbukják a támogatást, mert a szülők elváltak nekik azonban csak a válástól számítva kell kamatot fizetniük, az azt megelőző időszakra nem. Ha a válás előtt nem született meg a gyermek, akkor a válás előtt kapott kamattámogatást is vissza kell fizetni.

Exit mobile version