A legtutibb karácsonyi puncsreceptek

Németh Orsi | 2023. November 27.
Legyünk őszinték, egyetlen ünnepi buli sem teljes egy nagy tál puncs nélkül! Mutatunk pár egyszerű, gyors és isteni finom receptet.

A puncsot, ezt a forró, fűszeres, alkoholos italt nagy társasággal a legjobb elfogyasztani – a hagyományok szerint. Nézzünk pár szuper puncsreceptet.

Ünnepi puncs

Ez a karibi ihletésű puncs édes ananászlevet, fanyar lime levét és háromféle alkoholt tartalmaz: sötét rumot, Camparit és Proseccót.

Fotó: Getty Images

Hozzávalók

Elkészítés:

Keverd össze a cukrot egy csésze vízzel, időnként megkeverve, amíg a cukor fel nem oldódik. Ez körülbelül 4 perc. Vedd le a tűzről és hagyd teljesen kihűlni, majd egy órára tedd a hűtőbe. Keverd össze az ananászlevet, a rumot, a Camparit, a lime levét, a sót és a lehűtött cukros vizet egy nagy tálban. Közvetlenül tálalás előtt öntsd hozzá a Proseccót és tedd bele a jégkockákat. Díszítsd narancs- és lime-szeletekkel.

Ponche crema

Egy venezuelai karácsonyi koktél, amely arról ismert, hogy édes, fűszeres és hihetetlenül krémes, hasonlóan a tojáslikőrhöz. Édesített sűrített tejből, fahéjból, szerecsendióból és sötét rumból készül.

Fotó: Getty Images

Hozzávalók 1 literhez:

Elkészítés:

French 75 koktél

A french 75 koktél egyike azoknak a klasszikusoknak, amelyek kifinomultabbá teszik az embert, amint belekortyol. Az ital harmadik összetevője a legtöbb esetben a gin, de ebben a változatban a konyak az, hogy kicsit ünnepibbre vegyük a figurát.

Fotó: Getty Images

Hozzávalók

Elkészítés

Készítsd el a szirupalapot: forrald fel a cukrot és ½ csésze vizet egy kis serpenyőben, magas hőmérsékleten. Főzd gyakran kevergetve, amíg a cukor fel nem oldódik (körülbelül 1 percig). Vedd le a tűzről, tegyél bele egy tárkony szálat, és hagyd szobahőmérsékletre hűlni, körülbelül 30 percig. Dobd ki belőle a tárkonyt. Tölts meg egy nagy koktél shakert jéggel, add hozzá konyakot, citromlevet és ½ csésze lehűtött cukros szirupot. Fedjük le fedővel és rázzuk, amíg ki nem hűl.

Exit mobile version