Elvesztheti otthonát a három éve kómában fekvő nő

nlc | 2017. Június 12.
Segítséget kér az édesanya, aki már három éve ápolja 37 éves, éber kómában fekvő lányát a lakásukban. Nem tudják fizetni a számlákat, így ha nem történik valami, hamarosan elveszthetik az otthonukat.

Kistaj Éva 2014 óta ápolja lányát, a 37 éves Katalint otthonukban, miután Katalin ennyi ideje éber kómában fekszik. Kistaj Éva felidézi a Blikknek, hogy lánya boldog kétgyermekes családanyaként élte a mindennapokat, de 2014-től kezdve Katalin egyre többször panaszkodott fejfájásra, mígnem egy jóindulatú agydaganatot állapítottak meg nála. Ezt követően a nőt megműtötték, azonban ennek következményeként a szervezetét egy kórházi baktérium támadta meg, 2014. március 7-én pedig kómába esett.

Kistaj Éva elmondása szerint Katalin mellől azóta nem lehet elmozdulni, a kómában fekvő beteg 24 órás felügyeletet kíván. Gondjaikat tovább súlyosbítja, hogy adósságba keveredtek, a megörökölt kis lakótelepi lakás rezsijét nem tudják fizetni, közel félmillió forintnyi elmaradásuk van, amelyre most részletfizetést kérvényezett az anya.

“Ha nem tudom fizetni, akkor az egész ház vízellátását korlátozhatják” – mondja. Az édesanya Facebookon is próbál segítséget kérni SOS Varga Katalin néven létrehozott csoportjában, ahol így fogalmaz: 

Ami még nagyobb gond, hogy nincs vízóránk, és a társasház vízórájára vagyunk kötve. Jött a felszólítás, ha nem fizetem be, az egész közösség víz nélkül marad. Matematikailag lehetetlen a 107 ezer Ft-ból befizetni a végrehajtást, ami havi 44000 Ft és a vizet, amire most 60 ezret. És a megélhetés meg a többi rezsi még nincs is benn.
Ismét műtétekre kellene mennünk. Akinek van gyereke, sejti mit érzek. Kérlek benneteket, segítsetek, sok kicsi sokra megy!

Exit mobile version