10 kérdés, amit garantáltan feltesznek neked, ha kisbabás szülőként kimozdulsz otthonról

nlc | 2017. Augusztus 17.
Az első gyerek születése után a szociális életed néhány hónap erejéig jó eséllyel a nullához közelít, és amikor először (másodszor, harmadszor, negyedszer…) sikerül egy kicsit kimozdulnod otthonról, az alábbi kérdéseket esélyed sincs elkerülni.

1. Na, milyen az apaság/anyaság? Hogy megy a gyerekezés?
A “Hogy vagy?” megfelelője. Általános kérdés, nem érdemes rá túl elmélyült választ adni. Ha igazán érdekelné, konkrétabban kérdezne.

2. Tudtok aludni?
Árulkodóak a bevérzett szemeim és az óriási ásításaim? A szülőlét egyik legnagyobb rejtélye a nem szülők számára, hogy miképpen lehet minimális alvással hónapokig működni. Ha pedig egy másik szülő kérdezi, ő csupán azt szeretné tudni, hogy hozzá képest szívsz-e, vagy egy rohadt mázlista vagy, mert hagy a gyereked aludni.

3. Jó baba a … (tetszőleges keresztnévvel behelyettesítendő)?
A “Tudtok aludni?” kérdés, valamint az egészséges-e, hasfájós-e a gyerek kérdések egybevont változata, ami egyszerre érdeklődik a szülők éjszakáiról és a gyerek egészségi állapotáról.

4. Azt tudod, hogy egy csomó kapcsolat a gyerek érkezése után romlik meg?
Az illető finoman arról próbál érdeklődni, hogy mikor váltok a pároddal.

5. Mutatsz fényképeket?
Ő jó eséllyel nem szeretne eljönni babanézőbe, és egy fényképnézegetéssel letudná a dolgot.

6. Mikor jöhetek babanézőbe?
Egy ilyen direkt meghívási kérés sok esetben elég idegesítő lenne, de mivel a friss szülők társasági élete egészen szánalmas, ezért a vendégvárás az egyetlen módja annak, hogy ne csak egymással és a babával gügyögjenek. Ez egy olyan időszak, amikor kimondottan jólesik, ha vendégeket várhatunk, szóval tessék csak jönni.

7. Szopik a gyerek?
Finom érdeklődés arról, hogy az anyának van-e teje, vagy tápszeres gyereket nevelünk. Utóbbi esetben enyhe lesajnálás és némi vigasztalás jár nekünk.

8. Megy a gyerek bölcsibe?
Magyarul: az anyuka mikor szándékozik visszatérni a társasági életbe. Erre a kérdésre az első pár hónapban gyakorlatilag lehetetlen választ adni.

9. Mikor jön a második?
Ilyenkor többnyire csak viccelődős felhanggal teszik fel, de ha várunk egy évet, a kérdés rögtön komollyá válik.

10. Sokat kakil a gyerek?
Valamiért az egészségesnél jobban vonzódunk az emésztés témájához, ezért a pelenkázós sztorik (A férjed is pelenkázza, vagy csak te?) nem maradhatnak ki egy ilyen társalgásból.

Exit mobile version