Gyereke eltanácsolásával fenyegették meg az apát, aki kritikus posztot írt az iskoláról

nlc | 2018. Április 25.
Az écsi általános iskolában tartott nyílt napon elromlott az egyik osztályteremben lévő radiátor, amiről az egyik elsős diák apukája kritikus hangvételű posztot írt a Facebookra. Másnap az iskola igazgatója azzal hívta fel a szülőt, hogy vagy leveszi a posztot, vagy kereshet új iskolát a gyerekének.

Nyílt napot tartottak április közepén az Écsi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, ilyenkor a szülők is beülhetnek egy-egy tanórára, ekkor adta meg magát az elsősök osztályteremében lévő radiátorok egyike. Először csak spriccelt, majd amikor megpróbálták megjavítani, ömleni kezdett a víz, a fűtőtest egy része pedig kiszakadt a falból.

„Akkor szakadt ki a szelep, mikor próbálták forgatni, elzárni, de hiába, minden elázott. Nem túlzás, a feleségemnek haza kellett jönnie átöltözni, de elázott a gyerekek cucca is. De szerintem az alapvető kérdés az, hogy ha ez fűtési időszakban, télen történik, akkor a 70 fokos víz spriccelt volna szét” – mesélte egy apuka a HVG-nek, aki a történek után megírta az esetet Facebook-oldalán.

A neve elhallgatását kérő szülő a lapnak elmondta, hogy a posztban nem vádolt senkit, csak feltette azt a kérdést, hogy „egy közintézményben, ahol gyerekek vannak, miért nem járnak el nagyobb gondossággal?”  

Másnap csörgött az apa telefonja, az iskola igazgatója utasító hangnemben közölte vele, hogy távolítsa el a kiírást, és amúgy hogy képzelte ezt a szülő. „Mondtam neki, hogy ez egy közintézmény, közpénzből tartják fenn, ami ott történik, ráadásul a gyerekekkel kapcsolatos, az közügy.”

Ezután szó szót követett végül az iskola igazgatója azt mondta az édesapának, hogy „akkor keressen más iskolát a gyereknek”. Az apa kontrázott, hogy akkor majd máshová fognak járni a gyerekek, s ezzel bontották a vonalat.

Végül aztán eltávolította a kritikus bejegyzést az elsős gyerek apukája, de továbbra is úgy gondolja, hogy egy másokra is tartozó kérdésben nyilvánított véleményt.

Győri Tankerületi Központ mint az iskola fenntartója megerősítette a radiátoros történetet a HVG-nek. Blazovicsné Varga Marianna tankerületi igazgató szerint nyílt tanítási napot szervezett az intézmény, és közben az egyik tanteremben „egy radiátorszelep megsérült, és emiatt a víz csöpögni, majd folyni kezdett”. Az igazgató úgy tudja, a karbantartó azonnal intézkedett, és elhárította a hibát, a javítás és a takarítás mindössze 5-10 percet vett igénybe.

Szerinte az is rendben van, hogy az iskolaigazgató felhívja telefonon a kritikával élő szülőt a Facebook-bejegyzése miatt.  „Az intézményvezető felel az irányítása alá tartozó intézmény jó hírnevéért is, ezért elvárható, hogy a tőle telhető alapos gonddal kövesse nyomon az intézményről megjelenő híreket a hagyományos, az online és a közösségi médiában egyaránt” – mondta a tankerületi igazgató.

Miután a tankerületi központ tájékoztatást kért a konkrét esetről, az iskolaigazgató azt közölte, hogy mindössze arra kérte az édesapát az iskola „jó hírnevének megőrzése érdekében, hogy úgy adjon hírt az eseményről, ahogy az valóban megtörtént” . Vagyis arra utaltak, a számonkérés oka az volt, hogy az édesapa szerintük valótlanul mesélte el a netes nyilvánosságnak a velük történteket – írja a HVG.

Exit mobile version