Milliókat rejtő széfet talált a hátsó kertjében – videó

nlc | 2018. Május 16.
Felkopaszodott fáit akarta kivágni és bambuszokat ültetni a helyére egy amerikai férfi, amikor egy rozsdás dobozt találtak a munkásai a fák tövében. Kiderült, hogy egy széfet találtak, amit ott helyben ki is nyitottak. Mindenki megdöbbent a tartalma láttán.

Matthew Emanuel négy éve él azon a telken, amelynek végében tereprendezést tartott a napokban: felkopaszodott fáit bambuszra cseréltette, amikor a munkások egy nagy, rozsdás fémdobozt találtak a fák mögött.

Miután teljesen kiásták, akkor látták csak, hogy egy széffel van dolguk. A mackót a helyszínen kinyitották, és teljesen ledöbbentek a látványon. Valódi kincsek: aranyékszerek, gyémántok és rengeteg készpénz hevert a széf alján.

Kötegekben álltak a százdollárosok, amelyek a nedvesség miatt nagyon rossz állapotban vészelték át az elmúlt éveket. Emanuel végül 16 ezer dollárt tudott megszámolni, a többi köteget inkább nem piszkálta, de szerinte még vagy 5 ezer dollárnyi készpénz lehet összetapadva.

A pénz mellett nagy mennyiségű, aranyból és gyémántból készült ékszert, illetve egy mappát talált, amelyről sikerült beazonosítani egy címet, mégpedig egy néhány házzal arrébb lévő, State Island-i házét.

Matthew Emanuel meglátogatta a szomszédját, és megkérdezte, hogy rabolták-e ki valaha. Az idős férfi ekkor beszámolt neki egy „nindzsa betörőről”, aki kitépte a széfet a falából, majd mikor a rendőrök megjelentek, elfutott. Valószínűleg menekülés közben hagyta ott a széfet Emanuel kertjében.

Emanuel szerint szomszédjai teljesen ledöbbentek, amikor elárulta, hogy megtalálta az évekkel ezelőtt ellopott széfet és annak teljes tartalmát.

ABC NEWS

Exit mobile version