nlc.hu
Család

Örökbeadják 2 hónapos kislányukat, mert „nem illik az életükbe”

Örökbe adják 2 hónapos kislányukat, mert „nem illik az életükbe”

Az amerikai szülőkre a döntésük miatt valóságos gyűlöletcunami zúdult az interneten.
Örökbeadják 2 hónapos kislányukat, mert „nem illik az életükbe”

„Aggódom, hogy a feleségemet egyáltalán nem érdekli a gyerekünk” – néhány hete ezzel a felütéssel tett közzé meglehetősen felkavaró posztot az egyik Reddit-felhasználó, aki arra igyekezett megnyugtató válaszokat keresni a közösségi oldalon, vajon rendben van-e, hogy felesége viszonylag kevés időt tölt újszülött kislányukkal.

A poszt folytatásából kiderült, hogy a szerző (35 éves) és Catherine nevű felesége 8 éve házasodtak össze. „Mindketten nagyon makacs, öntörvényű, munkamániás személyiségek vagyunk, akik mostanra megszokták, hogy a dolgok rendszerint úgy alakulnak, ahogy azt szeretnénk” – írja a férfi, majd hozzáteszi, pontosan a fentiek miatt a házasságukban mindennél fontosabbak a kompromisszumok.

„Catherine két hónapja világra hozta a kislányunkat, Elizabethet. Mivel viszonylag könnyű, problémamentes terhessége volt – leszámítva az első trimeszterben tapasztalt hányást és émelygést – a szülés előtti hétig dolgozott is” – árulja el a férfi, aki a szülést követően igyekezett meggyőzni a feleségét, hogy töltse otthon a lányukkal a szülési szabadság mind a hat hetét.

Catherine két hét után már a laborban volt – ahol dolgozik.

„Nem foglalkozik a gyerekkel, hacsak nincs tényleg szüksége valamire”

A férfi a posztban őszintén leírja, hogy a maga részéről kezdettől fogva igyekezett kivenni a részét az újszülött körüli teendőkben. Mint kiderült, feleségével felváltva etetik Elizabethet éjszakánként, reggelente a férj látja el (mert később megy dolgozni), esténként pedig Catherine (mert korábban ér haza). A kislányra napközben Catherine édesanyja vigyázott.

Amikor mindketten otthon vagyunk valamiért, mindig elfelezzük a gyerek körüli teendőket, és egy ilyen napon döbbentem rá arra, hogy a feleségem nem igazán foglalkozik a picivel, hacsak nincs tényleg szüksége valamire

– írja az apa, majd hozzáteszi, úgy vette észre, felesége csak a gyerekük fizikai szükségleteit elégíti ki, ezeken túlmenően nem foglalkozik a kicsivel – akkor sem, ha a baba éppen nem sír.

„Nehezen tudom eldönteni, hogy ez figyelmeztető jelzés, vagy csak különbözik egymástól a gyereknevelési stílusunk” – árulja el a Reddit-posztban aggodalmait a férfi, aki az őszinte írásra számtalan olyan kommentet kapott, hogy Catherine-t mindenképp vizsgáltassák ki szülés utáni depresszió miatt.

„Felvesszük a kapcsolatot egy jogásszal”

Néhány héttel később a fenti poszt szerzője, aki workingwifethrowaway felhasználónévvel regisztrált a Redditre, újra bejelentkezett az eredeti poszt alatt, és immár abban kért tanácsot a többi felhasználótól, vajon a családtagjaik megakadályozhatják-e jogilag azt, hogy feleségével örökbe adják 3 hónapos kislányukat.

Mint kiderült, a férfi és a felesége (akinek a szerző szerint nincs szülés utáni depressziója) úgy döntöttek, hogy mivel mindketten rengeteget dolgoznak, Elizabeth egyszerűen nem illik az életükbe, és akkor tesznek vele jót, ha örökbe adják egy családnak, ahol megkaphatja majd azt a törődést, amit a vér szerinti szülei nem tudnak megadni neki. Workingwifethrowaway elárulta, anyósa, aki egész idáig gondoskodott a babáról, felháborodott a döntésükön, és ragaszkodik hozzá, hogy a kislányt az ő gyámsága alá helyezzék a hatóságok, hogy amennyiben annak jogilag se lesz akadálya, ő maga fogadhassa örökbe. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top