Ilyen tabutémák vannak egy házasságban

Olga | 2019. Április 17.
Minden házasságban vannak olyan nehéz témák, amikről inkább nem beszélünk egymással, mert túl sok konfliktus lehet belőle.

Egy házasság márpedig akkor működik jól, ha nyílt kommunikáció van a pár között, ezért ha a csendet választjuk bizonyos témákban, akkor nagyobb problémává nőhetik ki magukat. A tabutémákról vallottak házaspárok teljesen őszintén, olyan helyzetekről, amikben bárki könnyen találhatja magát egy házasságban.

A férjem és a bátyám ellentétek

„A férjem nagyon szórakoztató ember, mindig a társaság középpontja. Vicces történeteket mesél és minden játékban benne van a gyerekekkel. A bátyám egyáltalán nem ilyen. Sokkal tartózkodóbb, nem egy nyitott ember. Szerencsések vagyunk, mert a családtagjainkkal közel állunk egymáshoz, majdnem minden hétvégén találkozunk velük. Ilyenkor a bátyám mindig átveszi az irányítást, akkor is, ha a férjem tervezett valamilyen programot a családdal. Ha grillezünk, akkor a bátyám akarja sütni a húst, ha kirándulni megyünk, a bátyám akar vezetni minket az erdőben.

Tudom, hogy a férjemet ez idegesíti, mert vezető típus. Olyan fajta, aki sokáig lenyeli az érzelmeit, aztán robban és összeveszik a bátyámmal. Egyáltalán nem jönnek ki egymással.

Próbáltak összebarátkozni, vagy legalább megférni egymás mellett, de már belefáradtak az erőlködésbe. Egyikük sem ártatlan a kialakult helyzetben, az biztos, a férjem pedig úgy döntött, hogy egyszerűen nem hajlandó többé beszélni a bátyámról.

Igaza van, nincs értelme, mert úgysem tudjuk megoldani a problémát. Mostanában ez odáig fajult, hogy a férjem inkább nem is jön el olyan programokra, ahol a bátyám is jelen van. Én meg ráhagyom, inkább a békét választom.” – Cynthia

Az anyós kérdés

„Az anyósom nem szeret, ezt azóta tudom, hogy először találkoztam vele. Sokkal jobban örült volna, ha a lánya egy orvoshoz vagy ügyvédhez megy feleségül. Én csak egy parkokkal foglalkozó fickó vagyok. A feleségem mégis engem választott és keményen dolgozom azon, hogy jó életünk legyen.

Képünk illusztráció – Forrás: Pexels/Scott Webb

Régebben még sok energiát fektettem abba, hogy meggyőzzem az anyósomat, hogy megérdemlem a lányát. De aztán rájöttem, hogy mindegy, mit csinálok, a szemében mindig kívülálló lesz. A legjobb esetben ridegen viselkedik, ha viszont rossz kedve van, akkor gonosz és gyűlölködő velem.

A feleségemmel próbáltunk vele beszélni erről, megígérte, hogy változtat a viselkedésén, de sosem tette meg, csak egy hibának lát, amit a feleségem majd megbán az idő elteltével. Sokat beszélgettünk egy időben az anyósomról, mert tényleg nagyon bántott, hogy ennyire utál. Aztán az egyik alkalommal, amikor panaszkodtam a feleségemnek róla, akkor elsírta magát, és megkért, hogy inkább ne hozzam többé szóba. Belefáradt, hogy újra meg újra ugyanazt a megoldhatatlan problémát boncolgatjuk. Úgyhogy elengedtem a témát, és nem mondok azóta semmit az anyósomról, úgy láttam, ezzel teszem a legjobbat a házasságomnak.” – Jake

Az a bizonyos exfeleség

„Hét évig voltam együtt az exfeleségemmel, ebből négy évig voltunk házasok. Hosszú ideig együtt terveztük az életünket, körülötte forgott a világom. Aztán minden szétesett. Amikor valakivel egy egész életet felépítesz, majd után új párkapcsolatod lesz, akkor az új ember azt érezheti, hogy csak valakit helyettesít.

A második feleségem nagyon megértő volt a múltammal kapcsolatban, amíg randiztunk, őszinte voltam vele, elmondtam a hibáimat és hogy mi volt a gond az exemmel. De amikor megkértem a kezét, akkor tiszta lappal akart indítani. Úgy akart a feleségem lenni, mintha soha nem lett volna előtte nő az életemben.

Nagyon nehéz helyzet, mert az életem több területét is ki kellett zárnom, nem beszélhetek a régi barátaimról, nem említhetem, hova utaztam, vagy milyen különleges ételeket ettem abban az időszakban, mert azzal megbántanám. Nem egyszerű teljesen kitörölni hét évet az életemből, de megértem a feleségemet is, hogy nem akar róla hallani, és tiszteletben tartom a kérését.” – Zack

Exit mobile version