Nem csak csillámpor és szirup: így telnek egy négylányos apa mindennapjai

Juhász Zsófi | 2019. Május 08.
Szülőnek lenni szuper dolog. De aki gyereknevelésre adja a fejét, az nem árt, ha számol azzal is, hogy kevés nyugodt pillanata lesz az utódok kirepüléséig. Simon Hooper már csak tudja, hiszen négy lánya van.

Imádjuk a cuki gyerekfotókat, hiszen milyen édesek a kicsik, ahogy gyöngyözve kacagnak, vagy tündéri babaruhában pózolnak, és meg tudnánk zabálni őket, amikor tágra nyílt szemmel tanulmányozzák a világ számukra csodaszámba menő, nekünk viszont már tökéletesen hétköznapi dolgait.

Szülőnek lenni az emberek többsége szerint a legnagyszerűbb dolog a világon, de legyünk őszinték: ahogy az az életben mindenről elmondható, a gyereknevelés sem csupa csillámpor és vattacukorfelhő. Én magam odavagyok a kicsikért, de kettőnél több gyerekkel már nem hiszem, hogy képes lennék elboldogulni. Hármat életben tartani már igazi szupererő a szememben, négynél pedig elkezdődik az, amit lehetetlen küldetésnek gondolok. Úgy értem, számomra lehetetlennek, de természetesen szülők milliói bizonyítják nap mint nap, hogy meg lehet ugrani a dolgot, még ha nem is minden percben egyszerű.

Vannak, akik a négygyermekes szülőség mindennapjairól rendszeresen be is számolnak, és – hála az égnek, hogy az internet korában élünk – rém szórakoztató formában értesülhetünk a kalandjaikról. Persze van, aki kizárólag szétfilterezett, beállított, habos-babos tartalmakkal szórja tele az Instagramját, de akad olyan is, aki nem rest megmutatni a nagycsaládos lét kemény kihívásait sem. Aktuális kedvencünk egy négylányos édesapa, Simon Hooper, aki kellő humorba csomagolva tárja az érdeklődők elé, milyen kihívásokat rejt a férfiember élete, ha öt nővel él egy háztartásban.

Simon és felesége, Clemmie életében az elkövetkezendő években nem sok üresjárat várható, hiszen a 12 éves Anya, a 9 éves Marnie és 3 éves ikreik, Ottilie és Delilah gondoskodnak arról, hogy legyen elfoglaltsága a szüleiknek, élethelyzetre, évszakra és napszakra való tekintet nélkül.

Szóval ha eddig azt hitted, hogy az életed strapás, akkor nézd meg jól az alábbi felvételeket.

Elég csak egy négygyermekes szülő reggeli rutinjába belekukkantani:

Ha eddig nem értékelted a csendet, most fogod:

És addig örülj, amíg az éjszakáid alvásról szólnak.

Mi jut eszedbe, ha azt hallod, hajcsomó?

Amikor beugrasz a boltba egy gyors bevásárlásra, jusson eszedbe ez a kép:

És amikor egy kicsit elbújnál a világ elől…

Semmi extra, csak a szokásos esti fürdetés…

Variációk egy témára.

Apró örömök a hétköznapokban:

Egy tök átlagos este karácsony előtt:

De még ha mindez őrült macerásnak tűnt is, meglátod ezt az apák napi képet:

Vagy ezt a szülinapit:

És kétséged sem lesz afelől, hogy Hooperék a világ egyik legboldogabb családja.

 

.

Exit mobile version