3 hónapig várta a kórházban a hűséges kutya koronavírusban elhunyt gazdáját

Hercsel Adél | 2020. Május 26.
Lassan érik, hogy a hűség legújabb szobrát arról a kínai kiskutyáról készítsék, akinek a gazdája 3 hónappal ezelőtt vált a koronavírus egyik halálos áldozatává.

A 7 éves keverék kutya, Xiao Bao, akinek a neve fordításban ‘Kicsi kincset’ jelent, a történet főhőse. Az ő gazdája Vuhanban került kórházba 3 hónapja, ahol sajnos 5 nappal később életét vesztette. A hűséges kutya utána hónapokig türelmesen várta a kórház előcsarnokában, hátha egyszer csak megjelenik idős gazdája.

A kórház személyzete azóta többször is próbálta Xiao Baot eltávolítani az épületből, ám sokáig nem jártak sikerrel, mert a kiskutya mindig megtalálta a módját, hogy ismét visszatérhessen az épületbe.

Ráadásul amióta április közepén feloldották Kínában a szigorú karantén szabályokat, a kórházban található élelmiszer üzlet is kinyithatott, amelynek tulajdonosa etetni és gondozni kezdte Xiao Baot. A boltot vezető Wu Cuifen elmondta, nagyon megható, ahogy a kiskutya várja vissza idős gazdáját, ezért annyira megsajnálta, hogy már a boltba is beengedte. 

Végül a kórház személyzete olyan sok panaszt kapott a folyósokon és az kórházi előcsarnokban rohangáló kutya miatt, hogy felvették a kapcsolatot az egyik vuhani állatmentő egyesülettel, akik egy menhelyre szállították Xiao Baot. Ott beoltották és ivartalanították, és most egy új, szerető gazdit keresnek neki.

(via)

Kiemelt képünk illusztráció.

Még több cuki kutya a karanténban: 

Exit mobile version