Család

Szeparációs szorongás léphet fel háziállatainknál most, hogy lassan vége a home office-nak

Szerinted, hogyan fogja érinteni a kutyádat, ha visszatérsz az irodába? Aki eddig home office-ban dolgozott, szorongást tapasztalhat állatainál.

A legtöbb ország több lépcsőben kezdett el lazítani, lassan visszatérhetünk az irodákba, hivatalokba. Azoknak, akik már nagyon unták a home office-t, ez roppant jó hír, kevésbé kisállatainknak, akik a szakemberek szerint szeparációs szorongástól szenvedhetnek, és nem biztos, hogy olyan jól viselik ezt a helyzetet. Miközben mi a többhetes otthonléttől voltunk frusztráltak, addig állataink épp attól szenvednek, hogy ismét nem leszünk velük napközben.

Szeparációs szorongás léphet fel háziállatainknál most, hogy lassan visszamegyünk dolgozni.

Szeparációs szorongás léphet fel háziállatainknál most, hogy lassan visszamegyünk dolgozni. (Fotó: Unsplash)

A kutyák szuperszociálisak, legszívesebben 24 órán át a gazdájukkal lennének. Elkerülhetetlen, hogy ez egy hatalmas változás lesz most a számukra” – mondta el a Ladbible-nek Dr. Kate Adams állatorvos. A szeparációs szorongás jelentkezhet rosszalkodásban, például hogy visszatérnek kölyökkori szokásaikhoz, és megrágcsálják a bútorokat, vezetékeket, esetleg túlzott étvágyuk lesz, és mindenbe belekóstolnak a konyhában.

Azok, akik úgy döntöttek, az izoláció heteit egy új kisállattal töltik el, most különösen bajban lehetnek, hiszen az eb így eleve ahhoz szokott, hogy mindig velünk van. A kutyusok hiányolhatják a hosszú sétákat is, melyekhez hozzászoktattuk őket. Érdemes türelmesnek lennünk velük, míg kialakul az új rutin, és ők is hozzászoknak az új világhoz.

Dr. Adams szerint a kutyákkal ellentétben a cicák nagyon örülnek, hogy végre visszatérünk dolgozni, így végre megint tudnak magukkal tölteni egy kis időt.

Olvass további érdekességeket az ember legjobb barátjáról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top