Másfél hónapig nem tágított gazdája holtteste mellől Mackó kutya

K. B. | 2020. Augusztus 14.
A férfit másfél hónapon át keresték, végül a kutyájára lettek figyelmesek az erdőben.

M. János június végén tűnt el, miután kutyájával együtt sétálni indult a közeli erdőbe. A Zala megyei, nagybakólaki férfi nem tért haza, ezért családja a rendőrség bevonásával keresni kezdte, de több mint egy hónap elteltével sem akadtak a nyomára.

Augusztus 12-én mégis megtalálták a férfi holttestét a közeli gelsei hegyen. A Bors információi szerint a M. Jánosra a terület tulajdonosa bukkant rá, aki kaszálásra indult a hegyoldalba. A férfi először nem is a testre lett figyelmes, hanem egy haragos kutyára, aki elszántan igyekezett megvédeni valamit. Kiderül, hogy M. János Mackó nevű kutyája volt az. A jelek szerint már közel két hónapja hűségesen óvta gazdája holttestét a dűlőn. A hírt és a nagybakólaki férfi holttestének megtalálását a település polgármestere is megerősítette.

A kép illusztráció (Fotó: Pixabay)

Sírva fakadtunk, amikor megtudtuk, hogy mi történt. János fantasztikus ember volt, aki imádta a családját, a lányait, és rajongott a kutyájáért. Nem csoda, hogy Mackó még holtában is vele maradt és nem volt hajlandó elmozdulni mellőle” – nyilatkozta a férfi egyik ismerőse.

Hűséges ebek az nlc-n:

Exit mobile version