Család

Hetekig nem mozdult gazdája holtteste mellől a hűséges kutya

Egy újpesti lakásban találtak rá Zsazsára, a kistestű kutyára: gazdája már oszlásnak indult holtteste mellett őrködött. Az Állatmentő Liga munkatársa szerint mivel hetekig nem tágított egykori gazdija mellől, az állat teljesen legyengült, és kiszáradt.

Testi és lelki rehabilitáció vár Zsazsára, a kutyára, miután az Állatmentő Liga munkatársai hozták el szerdán egy újpesti lakásból. A hűséges eb hetekig feküdhetett elhunyt gazdája mellett. „A rendőrség jutott be a lakásba, miután riasztották őket, hiszen már kívülről érezhető jelei voltak annak, hogy bent egy holttest lehet. A kutya még akkor sem tágított a gazditól, egyre csak bújt több hete halott gazdájához” – mondta a hvg.hu-nak Pataki Gábor, a szervezet vezetője.

Elmondása szerint az állat rettenetes állapotban volt, kutyakozmetikushoz kellett vinni, aki rendbe tette. Mivel nagyon legyengült, és teljesen kiszáradt, melegítő párnával és infúziókkal vették kezelésbe. A középkorú tulajdonos halála miatt az ilyenkor szokásos hatósági, illetve hagyatéki eljárás elindult, ennek során fog eldőlni az állat végleges sorsa.

Címlap: Facebook/ Állat- és Természetvédelmi Járőrszolgálat Újpest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top