Ilyen volt a fiatal, szexista üzletember Donald Trump – galéria

nlc | 2020. November 16.
Életképek Donald Trump korábbi éveiből, amikor még üzletemberként versenyzett a hatalomért és a sok pénzért.

A citromsárga hajú – elvileg leköszönő – elnök az elmúlt négy év alatt nem lopta be magát sokak szívébe, megjegyzéseivel, beszólásaival rendre megbántott embereket, kisebbségeket, igazából bárkit, ha úgy tartotta a kedve. Donald Trump imád versengeni, hatalmon lenni, irányítani, és eddig valahogy mindig úgy lavírozott, hogy még a nagyobb bukásai közben  is sikeresnek tűnjön, ám az elmúlt választani szezonban kénytelen volt elviselni a nyilvános vereséget Joe Biden ellen.

Ha a róla szóló portrékat olvassuk, láthatjuk, sosem volt népszerű jelenség, már gyerekként is meggyűlt vele a baj. Olyannyira, hogy 13 évesen az ingatlanmágnás szülei egy katonai akadémiára küldték, ahol mindenkivel, folyamatosan versenyzett, és mindenben ő akart lenni az első.

A gimnázium után két évet töltött a Fordham Egyetemen, de végül a Pennsylvaniai Egyetemhez tartozó Wharton Schoolban szerzett közgazdaságtani diplomát 1968-ban. Megúszta a katonaságot, és később az egyetemi tanulmányainak, valamint egy állítólagosan megvásárolt orvosi szakvéleménynek köszönhetően a vietnami háborút is. Az egyetem után az apjával kezdett dolgozni az ingatlanprojektekben, végül ő vitte tovább a családi vállalatot. 

Csupán 30 éves volt, amikor 1976-ban megvett egy nem túl jó állapotban lévő szállodát, majd négy évvel később felújítva megnyitotta Grand Hyatt Hotel néven, és ezzel berobbant az ingatlanbizniszbe. A fiatal Donald mindenhol megjelent, és sok területen próbált pénzhez, hatalomhoz jutni, mielőtt belevágott a politikus karrierjébe: voltak kaszinói, bevásárolta magát a szórakoztatóiparba, 1996 és 2015 között ő volt a tulajdonosa a Miss USA, a Miss Teen USA és Miss Universe szépségversenyeknek, a filmiparban is feltűnt, 14 évig egy tehetségkutató versenyt is vezetett. Mellette pedig időről időre botrányokkal szolgált, főleg szexista és rasszista beszólásaival

A galériában mutatjuk, milyen életet élt a fiatal Donald Trump, amikor  ingatlan- és kaszinóbizniszben utazott, és olyan emberekkel haverkodott, mint a predátor Robert Epstein vagy a gyermekmolesztálással vádolt Michael Jackson.

fiatal, Donald Trump

1976 júliusában. Ebben az évben robbant be az ingatlanbizniszbe, meglehetősen sikeresen (Fotó: Tom Allen/The Washington Post, Getty Images)

Donald Trump, szépségverseny

Bevásárolta magát a szórakoztatóiparba is, 1996 és 2015 között ő volt a tulajdonosa a Miss USA, a Miss Teen USA és Miss Universe szépségversenyeknek. Ez a fotó 1996-ban készült, Alicia Machado társaságában, aki 1996-ban lett a Miss Universe első helyezettje (Fotó: Steve Eichner/WireImage, Getty Images)

Donald Trump, Whitney Houston, Cissy Houston

Az 1980-as években több ingatlant vásárolt vagy épített New Yorkban: a leghíresebb az Ötödik sugárúton található Trump Tower volt. Donald mindig a legnagyobb sztárok társaságát kereste, ezen a képen például Whitney Houstonnal és Cissy Houstonnal pózol San Fransiscóban, 1980-ban (Fotó: Clarence Gatson/Gado/Getty Images)

Donald Trump, fiatal, biznisz

Trump a sikerein felbuzdulva, szeretett volna egy szeletet magának a szerencsejátékbizniszből. De ebben nem volt olyan nagy szerencséje, hatalmasat bukott. Az 1990-es és 2000-es években a kaszinók csődbe mentek, majd 2015-re a szerencsejáték-birodalma összeomlott (Fotó: Getty Images)

Donald Trump magángépen

Ez a kép 1987-ben készült az ingatlanmágnásról, épp a magánhelikopterét használja, hogy megkerülhesse New Yorkot (Fotó: Joe McNally / Getty Images)

GettyImages-105799776

1991: Marla Mapless-sel pózol New Yorkban. 1993-ban vette feleségül a színésznőt, egy lányuk született, Tiffany, de 1999-ben ez a házasság is válással ért véget. Előtte az egykori csehszlovákiai síelőt és modell, Ivana Zelníčkova volt az arája, három gyerekük is született, Donald Jr., Ivanka és Eric, de 1990-ben elváltak (Fotó: Getty Images)

Donald Trump, Robert Epstein

Ma már letagadja, hogy milyen nagy barátságban volt Robert Epsteinnel, aki fiatal lányok százait használta ki szexuálisan. Ez a kép 1997-ben készült (Fotó: Davidoff Studios/Getty Images)

Donald Trump, Michaels Jackson

Természetesen Michael Jacksonnal is jóban volt (Fotó: Donna Connor/FilmMagic, Getty Images)

GettyImages-1224204001

Itt már annyira nem fiatal és nem is látszik a fotón. 2005-ben járunk, amikor feleségül vette Melania Knauss szlovén modellt 2005-ben, egy gyerekük született, ő Barron William Trump (Fotó: Marc Serota/Getty images)

 

Kiemelt kép: Getty Images

Elnöki sztorik:

Exit mobile version